Bitcoin (BTC) Mining
Bitcoin

92,5 procent van alle Bitcoin zijn gemijnd, wanneer slaat de schaarste toe?

Op het moment van schrijven zijn 92,5 procent van alle 21 miljoen Bitcoin al in omloop gebracht door de miners. Naarmate de tijd vordert daalt het tempo waarop miners nieuwe Bitcoin uit de digitale mijnen halen en neemt de relatieve schaarste van de asset toe. De grote vraag is natuurlijk wanneer we de volgende grote koersexplosie zien op basis van die schaarste.

https://twitter.com/Bitcoin/status/1678205104850083840

De volgende bullmarkt?

In de bovenstaande visual van Wicked is te zien hoe de Bitcoin koers zich in de loop van de jaren ontwikkelde op basis van de halvings. De Bitcoin Halving is het moment waarop de blokbeloning voor miners halveert en de relatieve schaarste van Bitcoin verder toeneemt.

Hoe verder we komen, hoe minder nieuwe Bitcoin er uit de digitale mijnen te halen valt. Op dit moment zijn er al 19,425 miljoen van de in totaal 21 miljoen Bitcoin in omloop gebracht.

Dat betekent dat er nog slechts 1,575 miljoen Bitcoin bijkomen en dat is waar de markt het uiteindelijk mee moet doen.

De volgende halving staat voor de periode april/mei 2024 op de planning en die zal ervoor zorgen dat de blokbeloning voor miners zakt van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok. Is dat voldoende om een nieuwe bullmarkt te veroorzaken?

Speculatie

Uiteindelijk blijft dat allemaal speculatie. In het verleden bleek iedere halving een katalysator voor de volgende bullmarkt voor Bitcoin, althans zo lijkt het als je naar de grafiek van Wicked kijkt. Door de jaren heen steeg de Bitcoin koers iedere keer in het jaar nadat een Bitcoin Halving plaatsvond.

Wat dat betreft zijn de verwachtingen voor komend jaar hoog. Zeker omdat we nu ook BlackRock hebben, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, die bezig zijn om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen in de Verenigde Staten.

Een Spot Bitcoin ETF moet het mogelijk maken voor institutionele beleggers (rijke investeerders) en individuen om eenvoudig en snel in Bitcoin te investeren.

Zij hoeven alleen de aandelen van de Spot Bitcoin ETF te kopen en BlackRock regelt op de achtergrond het aankopen en het beheer van de Bitcoin. In theorie kan dit een beleggingsproduct zijn dat voor een volgende bullrun voor Bitcoin zorgt en de adoptie naar een hoger niveau kan tilt.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?