El Salvador Bitcoin
Bitcoin

12% van bevolking El Salvador gebruikte in 2023 Bitcoin

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat Bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel. Iedereen is altijd benieuwd naar de mate van adoptie in het land en daar is nu meer duidelijkheid over. Uit een recent onderzoek van de José Simeón Cañas Central American University in El Salvador blijkt dat 12 procent van de bevolking in 2023 Bitcoin gebruikte voor het doen van betalingen.

Mooie cijfers voor Bitcoin in El Salvador

Dat is een meer dan prima percentage. Zeker als je bedenkt dat Bitcoin qua technologie nog in de kinderschoenen staat. Het Lightning Network is niet altijd makkelijk te gebruiken en dat 12 procent van de bevolking van El Salvador in 2023 tenminste één Bitcoin-transactie heeft gedaan is veelbelovend.

Het onderzoek werd afgenomen onder 1.280 participanten. In totaal ging het om een onderzoek van 45 pagina’s met vragen over de investeringen van de Salvadoraanse overheid in Bitcoin.

Bijna de helft (49,7%) van de ondervraagden geeft aan tussen de één en drie transacties te hebben gedaan. Een stevige 20% zegt zelfs 10 of meer Bitcoin-transacties te hebben gedaan.

Bitcoin werd vooral gebruikt voor het kopen van boodschappen in de supermarkt (20,9%).

Daling van het gebruik van Bitcoin?

Het enige smetje op het onderzoek is dat er afgelopen jaar een score van 24,4% uitkwam. Daarbij steekt de 12% van dit jaar natuurlijk schril af.

Vergeet echter niet dat Bitcoin destijds net geïntroduceerd was en dat veel mensen gratis Bitcoin kregen van de overheid.

De kans is aanwezig dat veel mensen die gratis Bitcoin in 2022 nog hebben gebruikt en dat in 2023 dus niet meer konden doen.

Voor een land dat Bitcoin pas in 2021 adopteerde is een percentage van 12% meer dan redelijk te noemen. Het wordt interessant om te zien hoe dit percentage zich de komende jaren verder zal ontwikkelen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-markt in mineur: $500 miljoen aan liquidaties markeert start van ‘Rektober’
Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales