Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
DEI, een stablecoin die ingezet wordt als onderpand voor instrumenten als derden, is gefaald om zijn dollarpeg te behouden. De aan de dollar ($) gekoppelde stablecoin daalt zelfs onder de 60 cent.
De stablecoin is gebouwd op het op Fantom gebaseerde gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocol DEUS Finance en heeft nu een historisch dieptepunt bereikt. Dit dieptepunt ligt nu op $0.52. Logischerwijs daalde ook de marktkapitalisatie die bijna $100 miljoen bedroeg naar circa $52 miljoen.
Opvallend is wel dat de governance-token van DEUS Finance (DEUS) gestegen is naar circa $255, afkomstig van circa $163.
Het project lijkt echter weer wat te herstellen. Momenteel wordt 1 DEI verhandeld voor circa $0,66. Dit volgt op de angst voor stablecoins die veroorzaakt is door het UST- en LUNA-debacle en een beslissing van Deus Finance-ontwikkelaars om de aflossingen van DEI te pauzeren. Dit laatste wordt echter volgens het officiële Telegram-kanaal in de komende 24 uur worden hersteld.
Gebruikers kunnen 1 DEI-coin slaan door 1 dollar als onderpand te storten. Dit onderpand kan in diverse digitale activa zoals USD Coin (USDC), Fantom (FTM), DAI, WBTC of DEUS.
DEI bezit, net zoals veel andere stablecoins, over een mechanisme om de tokens te slaan en te vernietigen. Bij het slaan van DEI wordt een DEUS-onderpand verbrand, tenzij andere tokens als onderpand worden gebruikt. Aan de andere kant, bij het inwisselen van DEI, wordt DEUS geslagen. Hierdoor wordt dit automatisch in evenwicht gehouden.
Ripple’s RLUSD stablecoin groeit explosief met 2.000% handelsvolume. Analisten twijfelen aan authenticiteit, terwijl XRP koers stijgingen voorspeld worden.
USD Coin is enorm aan het groeien en zet daarmee de achtervolging in op Tether. Kunnen ze in de buurt komen dit jaar?
Tether voegt voor honderden miljoenen dollars aan Bitcoin toe aan zijn reserves en zet de achtervolging in op MicroStrategy.
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Ontdek waarom je meer dan 2.601 XRP nodig hebt om tot de top 10% houders te behoren volgens een expert.