Crypto miner
Bitcoin

Aandelen Bitcoin miners domineren de Amerikaanse aandelenmarkt

De beursgenoteerde Bitcoin miners hadden op maandag een uiterst succesvolle dag op de Amerikaanse beurs. Sommige miners behaalden zelfs hogere handelsvolumes dan de grote Amerikaanse tech-giganten. Het totale handelsvolume van de twee grootste beursgenoteerde Bitcin miners (Marathon Digital en Riot Platforms) was een gecombineerde 3,55 miljard dollar op 8 januari.

Marathon Digital is de baas

Het aandeel van Marathon Digital was gisteren de grote baas op de Amerikaanse beurs. Gedurende de handelsdag steeg het aandeel met 7,71 procent.

Het handelsvolume op het aandeel kwam uit op 112,324 miljoen dollar; terwijl het aandeel van Tesla op de tweede plek terechtkwam met een volume van 84,926 miljoen dollar.

Ondertussen doet ook de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) het goed en handelde het fonds voor meer dan 500 miljoen dollar aan volume, wat meer is dan 99 procent van alle 3.000 ETFs die momenteel op de markt zijn.

Volgens Eric Balchunas is het volume van Grayscale een gigantische wapen tegen de rest, maar kan de fee van 1,5 procent nog weleens roet in het eten gooien voor het (op dit moment) grootste Bitcoin-fonds ter wereld.

Mining-industrie schiet door het dak

De indrukwekkende prestaties van Marathon Digital komen op een moment dat de gehele mining-industrie een fantastische periode doormaakt.

Niet alleen omdat de Bitcoin koers momenteel zo sterk presteert, maar ook vanwege de hype rondom Bitcoin Ordinals; de technologie die het mogelijk maakt om NFTs en tokens op de blockchain van Bitcoin te lanceren.

Daardoor zijn de transactiekosten op Bitcoin gigantisch opgelopen en maken miners enorme winsten.

Dat het momenteel een feest is binnen de mining-industrie blijkt wel uit de gigantische investering van 55 miljoen dollar die Core Scientific binnenhaalde op 8 januari, terwijl het zich hersteld van zijn schuldencrisis die in 2022 aan het licht kwam.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?