Coinbase, COIN
Exchange

Aandelen Coinbase dienen als indexfonds voor de cryptomarkt

De aandelen van Coinbase (COIN) kunnen volgens analist Will Clemente dienen als een soort “indexfonds” voor traditionele financiële spelers om blootstelling te krijgen aan de volledige crypto-industrie. Waar je bij Bitcoin vooral inzet op het succes van de digitale munt als store of value, is het kopen van Coinbase volgens Will Clemente een veel bredere gok op de volledige industrie.

“Ik denk dat TradFi de aandelen van Coinbase ziet als een soort index-aankoop op crypto, omdat ze zoveel verschillende delen van de markt bedienen”, aldus Clemente.

Coinbase in plaats van altcoins?

Zo kan het aandeel van Coinbase volgens Clemente dus vooral dienen als een alternatief voor altcoins. Zeker voor mensen die niet precies weten welke munten ze behalve Bitcoin moeten aanschaffen…

Door Coinbase te kopen, zo is de redenatie van Clemente, zet je als het ware in op de groei van het volledige ecosysteem.

Matt Hougan, het hoofd van de afdeling investeringen van Bitwise, is ook optimistisch over de toekomst van het handelsplatform.

“Ik denk dat Coinbase beter werk levert dan iedere andere financiële partij in Amerika”, zo liet Hougan van zich horen.

Coinbase gaat in 2024 verdubbelen

Bitwise voorspelde recent dat de omzet van Coinbase in 2024 zou gaan verdubbelen. Maar Hougan denkt dat ze die voorspelling nog weleens voorbij kunnen streven.

“Ik vraag me soms af in hoeverre een verdubbeling van de omzet een lage gok zou zijn. Wij hebben dus veel vertrouwen in die voorspelling”, aldus Hougan over Coinbase.

Het aandeel Coinbase doet het in 2023 overigens ook fantastisch.

Vanaf het begin van het jaar gemeten is het aandeel van Coinbase met 400 procent (!) gestegen. Daarbij valt de koerswinst van Bitcoin van ongeveer 160 procent natuurlijk volledig in het niet.

“Wall Street ziet Coinbase slechts als een handelsplatform, maar ze hebben ook andere omzet-modellen zoals staking, ze bezitten een deel van de aandelen in stablecoin-uitgever Circle en ze worden een bewaarpartij voor ETF-uitgevers.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?