Bitcoin,

Aantal Bitcoin adressen ter waarde van $100.000 bereikt een hoogtepunt

Het aantal Bitcoin wallet adressen met een minimum van 10 Bitcoins en dus een waarde van meer dan $ 100.000, heeft een recordhoogte bereikt.


Aantal Groot-Bitcoin bezitters hoger dan ooit

Volgens de ‘Bitcoin Rich List‘ zijn er op 17 september 157.210 adressen die tussen 10 en 1 miljoen Bitcoins bevatten.

Eerder deze maand bracht Coin Metrics het ‘State of the Network-rapport‘ uit. In dit rapport staan de nieuwste gegevens over de grote Bitcoin adressen. Coin Metrics bracht het rapport uit om te laten zien dat deze groep van Bitcoin bezitters groter is dan ooit te voren.

 

De cijfers

De gegevens uit de ‘Bitcoin Rich List’ laten zien het totale kapitaal, van investeerders met tussen de 10 en 100 Bitcoins hoger dan $46,1 miljard dollar ligt. Dit kapitaal is verdeeld over 140.940 verschillende adressen.

Wat pas echt interessant is de groep die tussen de 1000 en de 10.000 Bitcoins bezitten. De totale waarde van slechts 1942 adressen ligt boven de $48,2 miljard dollar.

Slechts 4 adressen bevatten tussen de 100.000 en de 1 miljoen Bitcoins. Deze adressen bevatten een totale waarde van 5,35 miljard dollar aan BTC. Opvallend is dat de adressen met de meeste Bitcoins, bestaan uit groepen van tienduizenden individuele gebruikers.

Zoals eerder gemeld werd de nummer vijf plek ingenomen door een mysterieuze transactie. Het gaat om een transactie van 94 duizend Bitcoins. Deze transactie vond eerder deze maand plaats.

 

De grootste XRP wallets

Opvallend is om deze gegevens te vergelijken met XRP houders. Deze week circuleerde er statistieken over de token van Ripple. Hieruit blijkt dat als je meer dan 70 duizend XRP bezit, ter waarde van zo’n 18.900 dollar, dat je dan bij de top 1% van XRP investeerders hoort.

 

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving