Bitcoin
Bitcoin

Aantal Bitcoin bij de beurzen op laagste niveau van 2024

Terwijl de Bitcoin koers opnieuw onder de 60.000 dollar is gedoken, wat natuurlijk bearish is, zien we ook iets gebeuren wat positief is. Het aantal Bitcoin bij de beurzen is namelijk naar het laagste niveau van 2024 gedaald. In theorie is dat een belangrijke bouwsteen voor een eventuele bullmarkt voor Bitcoin.

Is dit wat Bitcoin nodig heeft?

“Het laagste aantal Bitcoin bij de beurzen voor dit jaar kan erop wijzen dat de verkoopdruk afneemt en mogelijk in het voordeel zijn van de bullmarkt. Mits de vraag ook blijft groeien”, aldus Gaah van CryptoQuant.

Volgens de analisten van CryptoQuant zijn de Bitcoin-reserves bij de beurzen met 12,9% gedaald sinds januari. Daarmee zijn er vandaag de dag nog maar 2,62 miljoen Bitcoin aanwezig bij de gecentraliseerde beursplatforms.

Gaah claimt dat het transporteren van Bitcoin naar eigen wallets “meestal erop wijst” dat investeerders voornemens zijn om de asset voor de lange-termijn aan te houden en dat ze optimistisch zijn over de koerspotentie.

Verder zegt Gaah dat de toename van lange-termijn Bitcoin holders zorgt voor een “meer weerbare markt, die minder vatbaar is voor paniekverkopen.”

Er staat iets te gebeuren

De pseudonieme analist MartyParty gaat verder en noemt de Bitcoin-reserves bij de beurzen zelfs “ultra laag” in een publicatie van 27 augustus. Daarbij zegt hij dat “er iets staat te gebeuren.”

“De supply shock komt er binnenkort aan, omdat dit niet houdbaar is”, zo vertelt de pseudonieme analist Freedom aan zijn 74.800 volgers op Twitter.

Hij merkt op dat er de laatste dagen tienduizenden Bitcoin weggehaald zijn bij de beurzen. Op basis daarvan verwacht hij op korte termijn een koersexplosie voor Bitcoin. We gaan het allemaal zien natuurlijk.

Niemand kan zomaar koersstijgingen voorspellen. Dat laat de prijsactie van de afgelopen weken ook wel weer zien. Het is allemaal behoorlijk onvoorspelbaar. Het ene moment is iedereen optimistisch en gaat het over all-time highs en nu zijn we weer onder de 60.000 dollar gedoken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13