Crypto kopen
Bitcoin

Aantal Bitcoin-miljonairs stijgt met 140 procent

Als we de data mogen geloven, dan is de koers van 20.000 dollar een belangrijke grens voor een hoop Bitcoin-investeerders. Glassnode onthult namelijk dat er op het moment van schrijven ongeveer 67.000 Bitcoin-wallets zijn met een balans van 1 miljoen dollar of meer. Onder de koers van 20.000 dollar ging het nog om 27.000 miljonairs.

50 Bitcoin

Wat blijkt is dat er heel veel wallets zijn waar precies 50 Bitcoin inzitten. Dit maakt dat deze entiteiten ‘miljonair’ zijn, gemeten in Amerikaanse dollars, zodra de koers boven de 20.000 dollar uitstijgt. Op 13 januari handelde de Bitcoin koers nog net onder de 20.000 dollar en was er nog sprake van ‘slechts’ 27.000 Bitcoin-miljonairs.

Op 14 januari steeg het aantal Bitcoin-miljonairs naar 65.000, terwijl de koers op dat moment slechts 1.000 dollar hoger stond. Wat blijkt is dat veel wallets precies 50 Bitcoin bevatten. Wat dat betreft is het nog maar de vraag in hoeverre het om echte mensen gaat.

Bitcoin-wallets met een balans van $1 miljoen of meer. Bron: Glassnode

Tijdens de all-time high van Bitcoin van 69.000 dollar in november 2021 stond het aantal miljonairs een stuk hoger. Destijds was er sprake van 113.000 Bitcoin-miljonairs. Het is voor die grote groep mensen dan ook te hopen dat de koers snel weer terugkeert naar de hoogten van weleer.

1 miljoen ‘wholecoiners’

We spreken in de Bitcoin-wereld van een ‘wholecoiner’ als iemand één hele munt bezit. Op dit moment is dat niet zomaar geklaard, want met een koers van 23.739 dollar is daar een behoorlijke bak met kapitaal voor nodig. Voor sommigen is dat niet veel, maar voor de gemiddelde investeerder is dat een behoorlijke som geld.

Aantal wallets met 1 Bitcoin of meer. Bron: Glassnode

De data van Glassnode leert ons dat het aantal mensen met 1 volledige Bitcoin nog altijd stijgende is. Op het moment van schrijven ligt dat getal met 982.726 entiteiten op iets minder dan 1 miljoen.

Dit betekent overigens niet dat er bijna 1 miljoen mensen zijn met 1 volledige Bitcoin. Het kan namelijk zo zijn dat één persoon meerdere wallets gebruikt om zijn vermogen te bewaren. De kans is dus heel groot dat er een stuk minder dan 1 miljoen mensen zijn die 1 volledige Bitcoin bezitten.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken