Bitcoin

Aantal BTC-geldautomaten in de VS met 177% toegenomen in afgelopen jaar

Het aantal Bitcoin (BTC)-geldautomaten had in maart 2020 een grote mijlpaal bereikt: 10.000 BTC-geldautomaten wereldwijd. Inmiddels staat dit aantal al op 16.835, een stijging van 9.683 sinds januari 2020. Een jaar eerder lag deze stijging nog op 7.152, waardoor er dit jaar in vergelijking met vorig jaar meer BTC-geldautomaten geïnstalleerd zijn.


VS verreweg de grootste markt voor BTC-geldautomaten

Dit blijkt uit data afkomstig van Coin ATM Radar. Zij hebben het aantal BTC-geldautomaten wereldwijd en per regio bijgehouden en deze gegevens in onderstaande grafiek verwerkt.

Het overgrote merendeel van deze machines worden nog altijd in de Verenigde Staten (VS) geplaatst, ook dit jaar weer. Van de in totaal 16.835 machines die wereldwijd geïnstalleerd zijn, staan er 13.699 ergens in de VS. Deze groei blijkt explosief te zijn geweest. Zo is er sinds 1 maart 2020 een toename van 177% geweest in het aantal BTC-geldautomaten in de VS, van circa 49.45, naar 13.699 op dit moment. Na de VS heeft Canada de meeste BTC-geldautomaten, namelijk 1.268, of circa 7.5% van alle BTC-geldautomaten wereldwijd. De VS heeft hiermee op dit moment verreweg de grootste markt voor dergelijke machines.

Aantal BTC-geldautomaten Wereldwijd
Bron: Coin ATM Radar

Aantal BTC-geldautomaten in Europa stijgt iets

Waar in de VS de groei aanzienlijk toenam, daalde deze groei lichtelijk in twee andere toplanden: Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk (VK). Waar het aantal Bitcoin-geldautomaten in Oostenrijk in de eerste jaren piekte met 266 in 2019, daalde dit naar slechts 153 sinds deze week. Het aantal geldautomaten is hier dan ook gedaald met bijna 43%. In het VK daalde dit aantal iets minder hard; van 283 in februari 2020 naar 199 op dit moment.

Toch stijgt het aantal BTC-geldautomaten binnen Europa zelf, alhoewel dit slechts een kleine stijging is. Zo is het aantal BTC-geldautomaten binnen Europa gestegen van 1.233 in maart 2020 naar 1.273 op dit moment.

Ook blijkt dat er gemiddeld 35 nieuwe BTC-geldautomaten iedere dag geïnstalleerd worden. Het is hierbij benoemingswaardig dat de meerderheid van deze machines enkel de koopfunctie ondersteunen. Dit houdt in dat BTC via de machine aangeschaft kan worden, maar niet kan worden verkocht voor fiat-valuta’s zoals de Euro (€) of de Dollar ($). Toch stijgt het aantal BTC-machines wereldwijd aanzienlijk en suggereert dat cryptocurrencies zoals de Bitcoin, alhoewel niet overal even snel wel steeds meer geaccepteerd worden.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins