Newsbit

Ethereum (ETH) Logo Smartphone

Aantal Ethereum-adressen met 1 ETH bereikt nieuw record

Ethereum (ETH) Logo Smartphone

De belangstelling voor Ethereum blijft groeien naarmate de prijs stijgt.


Het aantal Ethereum-adressen met ten minste één ETH heeft opnieuw een recordhoogte bereikt. Gegevens die vandaag zijn vrijgegeven door Glassnode, toonden aan dat nu 1.175.681 wallets minstens 1 Ethereum token vasthouden.

Waarom? Omdat de prijs van Ethereum dit jaar enorm is gestegen en de drukte rond de token toeneemt. Het is ook het platform waarop de meest gedecentraliseerde financiële producten zijn gebouwd.

Het aantal Ethereum-adressen met ten minste één ETH is dit jaar langzaam gestegen. In januari bedroeg het cijfer 972.924. Later in juni, toen DeFi echt explodeerde, had het 1 miljoen gepasseerd.  

De afgelopen zes maanden is het aantal wallets met 1 ETH of meer met meer dan 12% gestegen. 

Dat klinkt misschien niet als heel veel, maar het laat zien dat de belangstelling voor de een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie toeneemt – en dat we ons echt in een bullmarkt bevinden. 


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Nog niet op het niveau van 2017

Toch zijn we nog niet helemaal waar we waren in 2017, toen de prijs van ETH een recordhoogte bereikte van $1.300. Destijds stegen wallets met één ETH of meer met meer dan 1000% binnen 12 maanden. 

Momenteel is de prijs van ETH $594, een stijging van 9,5% in de afgelopen week, volgens gegevens van CoinMarketCap. De prijs van Ethereum is sterk gestegen sinds Bitcoin in oktober begon te stijgen.

Bitcoin sprong deze week voorbij zijn hoogste prijs ooit van ongeveer $19.500, bereikt in 2017, tot een paar honderd dollar hoger dan dat. De prijs van Bitcoin is op moment van schrijven $19.115.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top