Ethereum

Aantal Ethereum knooppunten hoger dan van Bitcoin

Stakers van Ethereum (ETH) 2.0 hebben het totale aantal knooppunten van het Ethereum netwerk voorbij het aantal knooppunten van het Bitcoin netwerk gekregen. Dit is de tweede keer dat dit gedurende dit jaar plaatsvindt.


1% meer knooppunten

Uit data afkomstig van Ethernodes, zijn er momenteel 11.259 knooppunten actief op het netwerk van Ethereum. Dit zijn er meer dan er actief zijn op het Bitcoin netwerk; dit zijn er namelijk 11.136, ofwel 1% meer knooppunten bij ETH dan bij BTC.

Dit is niet de eerste keer dit jaar dat er meer knooppunten actief zijn bij Ethereum dan bij Bitcoin. In september gebeurde namelijk hetzelfde. Dat het aantal knooppunten van Ethereum nu zo hoog ligt, komt voornamelijk door de afgelopen 2 weken. In deze tijd steeg dit aantal namelijk met ruim 50%. Op 15 november 2020 lag het aantal nog op 8.086, wat aangeeft dat dit aantal enorm gestegen is. Vanaf gisteren, 30 november, lag het aantal knooppunten bij Ethereum daadwerkelijk hoger dan bij Bitcoin.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


De basis wordt gelegd

Hiernaast is er een significante toename geweest in het aantal transacties bij Ethereum. Volgens Etherscan, zou Ethereum in de afgelopen 24 uur circa 1.2 miljoen transacties verwerkt hebben, ongeveer 4x zoveel als Bitcoin. Ook heeft Ethereum circa $3.6 miljoen aan transactiekosten verwerkt, tegenover $1.4 miljoen bij Bitcoin.

Fase 0 van ETH 2.0 wordt over slechts een paar uur officieel gelanceerd. Dit is een enorme stap in de volledige lancering van ETH 2.0. Toch werd de deadline hiervoor maar net behaald. Slechts enkele uren voor de deadline werd het minimaal benodigde aantal ETH die nodig was hiervoor overschreden. Waar 524.288 Ethers nodig waren voor de lancering hiervan, werden uiteindelijk 878.808 Ethers vastgezet. Door de lancering van fase 0 van ETH 2.0, wordt de basis gelegd voor sharding en de Proof-of-Stake validatiemethode.