Google
Bitcoin

Aantal Google-zoekopdrachten naar ‘on-chain’ op een all-time high

Het aantal Google-zoekopdrachten naar “on-chain” staat op een all-time high. Dat geeft aan dat het begrip blockchain bij steeds meer mensen bekend is. Waar het voorheen vooral opdrachten waren als “Wat is Bitcoin” en “Wat is Ethereum“, zien we nu dus dat mensen meer de diepte induiken.

De leerfase is voorbij

CryptoQuant CEO Ki Young Ju komt tot dezelfde conclusie: “De leerfase is voorbij. Er komt een nieuw tijdperk aan”, zo stelt hij.

Over de afgelopen vijf jaar lag het aantal zoekopdrachten naar “on-chain” op 25/100 met een korte piek naar 30/100 in maart. Tussen 26 mei en 1 juni schoot de interesse in deze zoekterm echter omhoog naar 100 op de index.

“Wat eens tech-jargon was, is nu bekend bij iedereen. De volgende stap is om alles op de blockchain te plaatsen. De leerfase is voorbij. Er komt een nieuw tijdperk aan”, zo schreef Ki Young Ju op Twitter.

Opvallend is dat Nigeria het land is waar zoeken naar crypto op Google het meest populair is. Gevolgd door Afghanistan en Ethiopiรซ. Dat zijn landen waar mensen op zoek zijn naar nieuwe kansen om iets van hun leven te maken, wat het logisch maakt dat dit soort technologie daar populair is.

Rooskleurig on-chain beeld voor Bitcoin

Veel on-chain indicatoren zijn op dit moment bullish voor Bitcoin, zo stelde de beroemde analist ELI5 of TLDR. Hij zag dat vijf van de zeven indicatoren die hij selecteerde momenteel aangeven dat de bullrun van Bitcoin pas net begonnen is.

Hij greep hiervoor onder andere naar de Bitcoin MVRV Z-score, de Puell Multiple en de marktdominantie van de grootste munt van de markt.

Enkele dagen later merkten ook de analisten van Glassnode op dat Bitcoin zich klaarmaakt voor een grotere koersexplosie. In de koers zien we dat helaas nog niet terug.

De Bitcoin koers klokt momenteel binnen op $69.000 en heeft moeite om de all-time high van november 2021 achter zich te laten en die van 14 maart van $73.800 opnieuw te bereiken.

Handel โ‚ฌ10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles โ€“ je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli