Crypto Advocaten
Regulatie

Advocaten verdienen miljoenen aan cryptofaillissementen terwijl investeerders miljoenen verliezen

Cryptofaillissementen hebben geleid tot enorme verliezen voor investeerders, maar tegelijkertijd ook tot miljoenen aan inkomsten voor advocatenkantoren die betrokken zijn bij de meest spraakmakende zaken. Sinds augustus hebben advocatenkantoren die werken aan de zeven Chapter 11 cryptofaillissementen van 2022 gezamenlijk honoraria ontvangen ter waarde van ongeveer € 692 miljoen.

Bijna €450 verdiend door 4 advocatenkantoren

De advocatenkantoren die het meest hebben geprofiteerd van deze faillissementen zijn Sullivan & Cromwell, Kirkland & Ellis, White & Case en Cleary Gottlieb. Samen verdienden deze vier kantoren ongeveer €446 miljoen, wat neerkomt op 64% van alle in rekening gebrachte en ontvangen kosten in deze faillissementszaken.

Sullivan & Cromwell bleek het meest winstgevende advocatenkantoor te zijn met een inkomen van ongeveer €198 miljoen. Dit kantoor vertegenwoordigt de failliete cryptobeurs FTX en rekende tot februari maandelijks meer dan €9,2 miljoen, waarna het zijn honoraria verlaagde naar ongeveer €6,4 miljoen per maand.

Kirkland & Ellis bracht de op één na hoogste kosten in rekening, met een totaalbedrag van ongeveer €111 miljoen voor zijn werk aan onder andere de faillissementen van Voyager, BlockFi en Celsius. Het grootste deel van deze inkomsten, meer dan € 69 miljoen, kwam voort uit hun werk voor Celsius.

White & Case, dat betrokken was bij de faillissementen van Genesis en Celsius, verdiende ongeveer € 69 miljoen. Dit kantoor werkte samen met de schuldeisers van Celsius en was betrokken bij het onderzoek naar Alex Mashinsky, de voormalige CEO van Celsius. In de Genesis-zaak vertegenwoordigde het kantoor het comité van ongesecureerde schuldeisers.

Cleary Gottlieb, dat Genesis vertegenwoordigt in zijn faillissementsproces, verdiende bijna €67 miljoen. Sinds de start van de zaak heeft het kantoor maandelijks ongeveer €2,3 miljoen in rekening gebracht.

Er lopen nog steeds faillissementszaken

Er zijn nog steeds enkele lopende faillissementszaken, waaronder die van het beruchte FTX en de zaak rond Terraform Labs, die ontstond na de ineenstorting van de algoritmische stablecoin TerraUSD.

De bevestigingshoorzitting van FTX staat gepland voor oktober, waarmee een einde komt aan deze langdurige faillissementszaak. De reorganisatiehoorzitting van Terraform Labs is gepland voor 19 september.

Genesis voltooide onlangs zijn herstructureringsplan en betaalde op 2 augustus ongeveer €3,7 miljard aan schadevergoeding aan benadeelde partijen.

Regulatie nieuws

34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Deze landen lopen voorop in de wereldwijde crypto-adoptie
Robert Kiyosaki waarschuwt: Nieuwe bankencrisis dreigt door falende obligatiemarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging