AEX
Aex

AEX koers blijft tegen weerstanden aanlopen

De AEX koers blijft tegen weerstanden aanlopen. Tussen de koersen van 910 tot 920 punten lijken de bulls momenteel niet in controle over de AEX. Al moeten we natuurlijk niet vergeten hoe fantastisch het jaar 2024 geweest is voor de Amsterdamse beursindex.

AEX koers onder druk

We zagen de AEX in augustus een duikvlucht maken en ook begin september hadden we het even moeilijk. Op die momenten was er plotseling sprake van grote onzekerheid over de gezondheid van de Amerikaanse economie.

Het grappige is dat die onzekerheid inmiddels compleet is omgedraaid en heeft plaatsgemaakt voor de vrees van oververhitting.

De economische groei blijft binnenkomen op +3,0% en ook de arbeidsmarkt oogt heel sterk. Moeten we ons dan toch weer zorgen maken over de inflatie?

Op de obligatiemarkten zorgt deze onzekerheid voor een hoop volatiliteit en hogere rentes, wat vooral de Amerikaanse dollar hielp de afgelopen dagen. Wanneer is het weer tijd voor de AEX?

Wanneer gaat de AEX weer stijgen?

Een goed begin voor de AEX zou zijn als de inflatie in de Verenigde Staten de komende weken zijn weg naar de gewenste 2,0% vervolgt.

Lukt dat? Dan kan de Amerikaanse centrale bank rustig doorgaan met het verlagen van de rentes en hoeven we ons geen zorgen te maken over een nieuwe inflatiegolf.

Zien we dat de inflatie het toch moeilijk krijgt? Bijvoorbeeld door de stugge huizenmarkt of de gestegen olieprijzen? Dan zou dat in theorie nog roet in het eten kunnen gooien wat betreft het voortzetten van de bullmarkt.

Dat neemt niet weg dat de AEX en vrijwel iedere andere beleggingscategorie voor 2024 op een meer dan behoorlijk rendement staat.

De +16,59% die momenteel op de borden staat ligt ruim boven het gemiddelde van de afgelopen 100 jaar voor de AEX. Wat dat betreft hebben we op dit moment nog helemaal niets te klagen op de beurs.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Beurs nieuws

AEX koers opnieuw in de rode cijfers
Chinese beurzen maken diepe val, analisten zien kansen voor cryptomarkt
AEX koers onder druk door volatiliteit op obligatiemarkten
Meer nieuws

Meest gelezen

Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
XRP maakt kans om Bitcoin in te halen volgens voormalig Ripple-directeur
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk