crypto crash, prijs crash
Aex, Beurs

AEX koers duikt omlaag – wat is er aan de hand?

Sinds het bereiken van een nieuwe all-time high op 23 mei is de AEX koers aan een flinke duikvlucht begonnen. Ook vandaag staat de AEX op een koersdaling van 0,29% en staat de index met 2,68 punten in het rood. Waarom zit de AEX op dit moment in de problemen?

AEX kan positieve momentum niet vasthouden

Ergens is het helemaal niet vreemd dat de AEX op dit moment wat moeite kent om zijn positieve momentum vast te houden. Na het bereiken van de all-time high op 23 mei zijn er logischerwijs wat handelaren die hun winst nemen op de Nederlandse index.

Overigens zit niet alleen de AEX in de problemen vandaag.

Ook Bitcoin, goud en de Europese beursindex zijn vandaag in de rode cijfers gedoken. Zodoende lijkt er sprake van een negatieve dag voor de financiële markten, in aanloop naar de cruciale inflatiedata van komende vrijdag.

Vrijdag is het namelijk weer de beurt aan Amerika om de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank te publiceren. Het lijkt erop dat de markt op die cijfers wacht om een volgende “beslissing” te nemen over zijn koers.

Voor nu staat de bullmarkt even op pauze.

NVIDIA blijft stijgen

Het enige aandeel dat op dit moment van geen ophouden weet is NVIDIA. Na de sterke kwartaalcijfers van Q1 2024 schoot het aandeel verder omhoog en staat het opnieuw op een all-time high.

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat de AEX op een plus van 15,65% maar mag het grote NVIDIA een stijging van 130% opschrijven. Dat zijn cijfers waar op dit moment vrijwel geen enkele asset aan kan tippen.

Er zijn vast een paar hele kleine aandelen die het beter doen, maar voor een partij van de orde van grootte van NVIDIA is dit ongelooflijk. Waar gaat dit eindigen? Zit NVIDIA op zijn top of staan we pas aan het begin van de AI-revolutie en gaat het bedrijf nog veel verder stijgen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers kan ondanks lage inflatie VS niet verder uitbreken
Tesla-investeerders klagen Elon Musk aan
AEX koers ‘crasht’ dankzij Amerikaanse inflatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken