crypto crash
Aex, Beurs

AEX koers eindigt handelsdag in het rood

De AEX koers begon vandaag met een stevige daling naar 897,82 punten en wist richting het einde van de dag te herstellen. Onder de streep bleef er toch een verlies staan. Op het Damrak bleef er een koers van 901,69 punten over, waarmee de all-time high van 914 punten uit het zicht blijft.

Bitcoin scoort wel

In tegenstelling tot de AEX doet Bitcoin het vandaag wel goed. Bitcoin staat op een plus van 2,34% waarmee het op een koers van $70.468 komt. Het begint erop te lijken dat de bulls het voor elkaar kunnen krijgen om een nieuwe aanval op de all-time high te openen.

Over de afgelopen maand is de AEX koers redelijk vlak gebleven, terwijl Bitcoin het bullish momentum weer herpakt. Bitcoin kwam na de all-time high van 14 maart in een neerwaartse trend, maar wist vanaf de lokale bodem van $56.800 van 1 mei weer het herstel in te zetten.

Inmiddels zijn we iets meer dan 30 dagen en bijna $14.000 verder. Daarmee staat er voor Bitcoin een stijging van ruim 10% in de boeken voor de laatste maand, terwijl de AEX koers met 1,35% is gestegen.

Focus op komende donderdag

Voor de AEX koers ligt de focus op komende donderdag. Dan is de Europese Centrale Bank (ECB) weer aan de beurt om een renteverlaging door te voeren. De economie van de Eurozone is voorzichtig aan het herstellen, dus de verlaging van de ECB kan weleens op het perfecte moment komen.

Als de verlaging komt en de economie doorpakt, dan zou dat goed nieuws kunnen zijn voor de AEX en de rest van de financiële markten in Europa. Een recessie is meestal negatief voor de AEX, maar daar lijken we op dit moment niet op af te koersen.

Het is daarvoor nog wel belangrijk dat de inflatie blijft zakken. De inflatie in de dienstensector begint langzaam op te lopen in Europa. Als we daar een met Amerika vergelijkbaar scenario krijgen, dan kan het weleens heel snel voorbij zijn met de renteverlagingen van de ECB.

Beurs nieuws

AEX koers stijgt weer na desastreuze crash
Bloomberg analist: Renteverlagingen moeten heel snel komen
AEX koers opnieuw onderuit: waar eindigt deze vrije val?
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli