AEX
Aex, Beurs

AEX koers groen na spectaculaire all-time high van gisteren

De AEX koers is vandaag met groene cijfers begonnen, nadat gisteren opnieuw een spectaculaire nieuwe all-time high werd neergezet. Zo klimt de Amsterdamse beurs steeds verder richting de magische koers van 1.000 punten.

AEX koers. Bron: Tradingview

ECB heeft vertrouwen, AEX profiteert

De AEX koers lijkt momenteel te profiteren van het vertrouwen dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag uitsprak over de inflatie.

Dat de ECB vertrouwen heeft in een daling van de inflatie naar de gewenste 2,0% is opvallend, omdat de recente loon- en inflatiecijfers juist wat tegenvielen.

In Amerika kwamen de grote indices amper in beweging. Zij wachten op de belangrijke banencijfers van vandaag, die om 14.30u Nederlandse tijd worden gepubliceerd.

De kans is groot dat ook de AEX koers hierdoor flink in beweging komt. Zeker als de arbeidsmarkt opnieuw zwakker blijkt dan aanvankelijk werd gedacht. Dat brengt namelijk ook renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank dichterbij.

Cruciale dag voor de financiële markt

De Amerikaanse beursindices reageerden de afgelopen dagen goed op het enigszins zwakke banenrapport van afgelopen woensdag. Het aantal openstaande vacatures bleek een stuk lager te liggen dan aanvankelijk gedacht.

Daardoor schoten de Nasdaq (groen) en S&P 500 (oranje) omhoog, terwijl de marktrente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties daalde (blauw).

Vandaag wordt het interessant om de reactie van de marktrentes te zien op de nieuwe data van de banenmarkt. Valt de werkloosheid hoger uit dan verwacht?

Dan zal de blauwe lijn verder dalen, wat een positieve ontwikkeling is voor de AEX koers, maar ook voor de Nasdaq, de S&P 500 en de Bitcoin koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers in het groen, Bitcoin in de problemen
AEX koers corrigeert op rode dag voor financiële markt
AEX koers klimt richting all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?