aex
Beurs

AEX koers in de plus, Bitcoin schiet omhoog

De AEX koers is vandaag weer met een voorzichtige stijging begonnen en geeft de positieve resultaten van de afgelopen handelsdagen een vervolg. Het is echter Bitcoin wat de show steelt, want de digitale munt staat vandaag weer ruim 2 procent in de plus.

Als de Amsterdamse AEX zo doorgaat, dan kan het weleens richting een nieuwe all-time high stijgen.

Nieuwe all-time high voor de AEX?

Op vrijdag 12 april bereikte de Amsterdamse AEX zijn voorlopige all-time high van ruim 894 punten. Daar ligt het met zijn huidige koers van 890,78 behoorlijk dichtbij.

Als het de stijgende trend van de afgelopen dagen kan doorzetten, dan is het goed mogelijk dat we binnenkort weer een nieuwe all-time high mogen verwelkomen voor de beurstrots van Nederland.

Wat de stijgingen betreft kunnen we stellen dat het kwartaalcijfers-seizoen de afgelopen weken vriendelijk is geweest voor de AEX. Daarnaast hielpen enkele belangrijke macro-economische ontwikkelingen de Nederlandse beurs.

Op het macro-economische front staat er opnieuw een belangrijke week op het programma, waarbij met name de Amerikaanse arbeidsmarkt weleens heel belangrijk kan zijn voor de Nederlandse beurs.

Waarom is de Amerikaanse arbeidsmarkt belangrijk voor de Nederlandse beurs?

De Amerikaanse arbeidsmarkt is belangrijk voor de Nederlandse beurs, omdat deze van grote invloed is op het rentebeleid van de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank).

Afgelopen week werd bekend dat de Amerikaanse arbeidsmarkt een stukje zwakker is dan aanvankelijk gedacht, waardoor de markt plotseling meer renteverlagingen verwacht voor 2024.

Dat heeft tot nu toe een fantastische impact gehad op de Bitcoin koers, maar lijkt ook de Amsterdamse AEX te steunen. Verder zitten we nog middenin het cijferseizoen, wat de koersen ook nog behoorlijk in beweging kan brengen.

Wat dat betreft staat er weer een interessante week op het programma voor de financiële markten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

GameStop koers zakt 26% na plan om 45 miljoen aandelen te verkopen
AEX koers opnieuw in het rood – weerstand voor de bulls
Reddit-aandeel stijgt met 12 procent na deal met OpenAI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten