AEX
Aex

AEX koers kruipt met 4 punten omhoog

De AEX koers is vandaag met 4 punten gestegen naar 914 punten. Daarmee komt de AEX in de buurt van een belangrijke weerstand, die rond de 920 punten lijkt de te zitten voor de Amsterdamse beursindex. Is dit het moment waarop we doorbreken?

Alles gaat crescendo

Vooralsnog lijkt alles crescendo te gaan voor de AEX. Centrale banken zijn begonnen met het verlagen van de rentes en zeker de Amerikaanse economie oogt nog altijd sterk.

Zie bijvoorbeeld de onderstaande grafiek van Apollo Research, die vandaag nog werd gepubliceerd door zijn hoofdeconoom Torsten Sløk.

Hier zien we dat de reële groei van de Amerikaanse economie momenteel rond de 3% ligt. Dat zijn geen percentages die je normaal gesproken koppelt aan een recessie.

Dat kan twee dingen betekenen: 1) de data is verkeerd en wordt later naar beneden bijgesteld; of 2) het gaat gewoon prima met de Amerikaanse economie.

Als je vervolgens ook ziet dat de consumentenbestedingen op peil zijn en de wekelijkse werkloosheidsclaims op historisch lage niveaus binnenkomen, dan lijkt conclusie 2 het meest waarschijnlijk.

Het lijkt gewoon goed te gaan met de economie en dat is in principe goed voor de AEX koers.

Wat betekent dit voor de AEX?

Mocht er op economisch front niets veranderen, dan lijkt een voortzetting van de bullmarkt het meest waarschijnlijke scenario voor de AEX. Dankzij de sterke economieën, in combinatie met de renteverlagingen, lijkt de mondiale liquiditeit aan een opmars bezig.

De mondiale liquiditeit is een benadering van de hoeveelheid kapitaal die wereldwijd beschikbaar is voor investeringen. Als die stijgt, dan is dat meestal positief voor risico-assets; waar ook de AEX onder valt.

Deze week belooft wat dat betreft weer belangrijk te worden, want die staat bol van de belangrijke macro-data uit de Verenigde Staten. Onder andere met veel belangrijke data over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Voor zowel de AEX als voor de Bitcoin koers kan dit weleens één van de belangrijkste weken van de rest van 2024 worden.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Beurs nieuws

AEX koers duikt omlaag: problemen op komst?
AEX koers stijgt opnieuw door Chinese stimuleringsmaatregelen
AEX koers klimt omhoog naar 911 punten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales