AEX
Beurs

AEX koers opent met nipt verlies, maar de grafiek is bullish

De AEX koers is op donderdag 2 mei met een nipt verlies aan de handelsdag begonnen, maar de lange-termijn grafiek van de Amsterdamse beursindex ziet er bullish uit. Het lijkt erop dat de MACD, een belangrijke momentum-indicator binnen de technische analyse, een bullish kruising gaat maken.

Mocht dat lukken, dan kan de bullmarkt van de afgelopen maanden in theorie een vervolg krijgen.

Drukke dag voor de AEX

Gisteren was de AEX gesloten vanwege het vieren van de Dag van de Arbeid. Vandaag gaan de hekken echter weer open en staat er meteen een drukke dag op het programma.

UMG, Galapagos en het grote Apple presenteren vandaag de kwartaalcijfers. Wat dat betreft kunnen we een volatiel dagje verwachten voor de AEX koers.

Shell was vandaag één van de positieve verrassingen door een winst te presenteren die hoger ligt dan menig analist had verwacht. Waar analisten rekenden op een winst van 6,462 miljard dollar, ging het uiteindelijk om 7,734 miljard dollar.

Kwartaalcijfers Shell.

Helaas gaat het niet overal goed en dat lijkt ook het gevolg van de macro-economische druk die momenteel aanwezig is. Door de hoge inflatie in de Verenigde Staten moet de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) zijn renteverlagingen steeds verder uitstellen.

Grote problemen in Japan

Daarnaast is het mogelijk dat de AEX koers wat druk ondervindt vanwege een potentiële valutacrisis in Japan. Sinds enige tijd staat de Japanse yen zwaar onder druk, waardoor de Bank of Japan inmiddels al meerdere interventies moest plegen om de koers omhoog te stuwen.

Een interventie betekent in feite dat ze Amerikaanse staatsobligaties (dollars) verkopen om daar vervolgens hun eigen Japanse yen mee terug te kopen.

Dat resulteert in lagere koersen voor Amerikaanse staatsobligaties, waardoor de rentes op die obligatiemarkt toenemen en het voor beleggers aantrekkelijk kan zijn om aandelen en andere risico-assets te verkopen (bijvoorbeeld Bitcoin).

Zodoende staat er dus een hele spannende periode op het programma voor de Amsterdamse AEX. Kan onze thuisbeurs de bullmarkt van de afgelopen maanden een vervolg geven?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers licht onderuit, terwijl Bitcoin de show steelt
AEX koers opent vlak, worden de bulls nog wakker?
GameStop koers zakt 26% na plan om 45 miljoen aandelen te verkopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten