aex
Aex, Beurs

AEX koers opent met stijging en nadert zijn all-time high

De AEX koers is vandaag opnieuw begonnen met een stijging van 0,35% en komt daarmee binnen op ongeveer 936 punten. Daarmee staat de Amsterdamse beurs net onder zijn all-time high en staat er voor de afgelopen maand een stijging van 1,67% op de borden.

Opvallende ontwikkelingen op de markt

De stijgingen van de AEX, maar ook die van de Nasdaq en de S&P 500 zijn opvallend als je ze naast Bitcoin legt. Normaal gesproken zien we dat investeerders Bitcoin en aandelen op een vergelijkbare manier behandelt.

Nu is daar duidelijk geen sprake van, want terwijl de Nasdaq met 7,57% steeg (met name gedreven door Nvidia), daalde de Bitcoin koers juist met 17,86%.

Dat lijkt vooral het gevolg van enkele ontwikkelingen die specifiek voor een neerwaartse druk op de Bitcoin koers zorgen en dus geen markt-brede ontwikkelingen.

Zo verkoopt de Duitse overheid momenteel voor miljarden dollars aan in beslag genomen Bitcoin en keert ook Mt. Gox na 10 jaar voor miljarden dollars aan Bitcoin uit aan zijn crediteuren. Als die verkoopdruk wegvalt, is de kans aanwezig dat Bitcoin het pad van de AEX weer kan volgen.

Bijzonder goed jaar voor de AEX

Hoewel de explosieve stijgingen achter de rug lijken voor de AEX, blijft er sprake van een extreem goed jaar voor de Amsterdamse beurs.

Normaal gesproken vallen de koerswinsten van de AEX in het niet bij die van zijn grote broers uit de Verenigde Staten (Nasdaq en S&P 500).

Dit jaar blijft de AEX de S&P 500 voor (18,43% om 17,50%) en staat het nog redelijk dichtbij de Nasdaq (23,55%). Tot voor kort presteerde de AEX zelfs beter dan de Nasdaq, maar in juni begon de Amerikaanse techbeurs aan een indrukwekkende sprint omhoog.

Zo lijkt het erop dat de Nasdaq de beursindex is die het meeste profiteert van de enorme hype rondom kunstmatige intelligentie, maar mogen we ook op het Damrak in Amsterdam niet klagen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers lichtgroen na enorme koersval
AEX koers duikt omlaag – All-time high voor goud
AEX koers corrigeert, terwijl Bitcoin koers blijft stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren