Crypto Crash
Beurs

AEX koers opnieuw in het rood, slaat de paniek toe?

De AEX koers staat vandaag opnieuw in het rood en daarmee krijgt de daling die op maandagmiddag begon een vervolg. Wat is er toch aan de hand met de financiële markten? Gisteren schoten de Amerikaanse beurzen omlaag om over Bitcoin nog maar te zwijgen.

Uurgrafiek AEX. Bron: Tradingview

Inflatiezorgen drukken de koers

Het lijkt erop dat het op dit moment vooral macro-economische ontwikkelingen zijn die de AEX koers bedreigen.

Sinds het begin van 2024 begon de Amerikaanse inflatie weer op te lopen en daar hebben de koersen van financiële assets last van. Door die hoge inflatie is het voor de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) onmogelijk om de rente te verlagen, dat kan namelijk voor een nieuwe opleving van de inflatie zorgen.

Om die reden worden de renteverlagingen op de lange baan geschoven en daar reageren risico-assets (aandelen en Bitcoin) niet goed op.

De Amerikaanse dollar doet het om die reden wat beter de laatste tijd. Voor nu zijn alle ogen gericht op vanavond, want dan staat de volgende rentevergadering van de Federal Reserve op het programma.

Alle ogen op Amerika

Vanavond zal de Amerikaanse centrale bank een nieuw rentebesluit nemen. Hoewel het besluit zelf vaststaat, namelijk het ongewijzigd laten van de rente, kijkt de volledige markt uit naar de persconferentie van voorzitter Jerome Powell.

Hierin gaat hij ongetwijfeld vragen krijgen over het toekomstige rentepad dat de Amerikaanse centrale bank denkt te bewandelen in 2024 en daarna.

Alles bij elkaar begint de onzekerheid zich meester te maken van de markt en dat zien we terug in de koersen van alle financiële assets.

Na het bereiken van de all-time highs van de afgelopen maanden zijn alle koersen weer een beetje gezakt. Om die reden kan vanavond weleens cruciaal zijn voor de maanden die voor ons liggen, ook voor de Amsterdamse AEX.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers licht onderuit, terwijl Bitcoin de show steelt
AEX koers opent vlak, worden de bulls nog wakker?
GameStop koers zakt 26% na plan om 45 miljoen aandelen te verkopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP