Crypto chart with green candlesticks
Aex, Beurs

AEX koers schiet omhoog en volgt Bitcoin

De AEX koers is vandaag goed begonnen en volgt daarmee Bitcoin en de rest van de financiële markt, die behoorlijk groen kleurt vandaag. Bitcoin staat op een stijging van bijna 3% over de afgelopen 24 uur en de AEX staat op een riante plus van 1,21%.

Is dit dan het moment dat de bullmarkt een vervolg krijgt?

Krijgt de bullmarkt een vervolg?

Vanaf het begin van het jaar gemeten presteert de AEX beter dan de Amerikaanse S&P 500 en Nasdaq. Voor de AEX staat er een stijging van ruim 15% op de borden, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq het met 11,5% en 12,75% moeten doen.

De laatste weken kwam echter de spreekwoordelijke klad erin en leek de AEX zijn positieve momentum te verliezen. Vanaf eind mei gemeten staat de index op een daling van 1,29% terwijl de S&P 500 en de Nasdaq ook lichte dalingen moesten opschrijven.

Nu staat Bitcoin in het groen, kleurt de AEX groen en zien we hopelijk vergelijkbare koersactie in Amerika vanmiddag.

Als de koersen nu kunnen doorpakken, dan zou dit weleens het moment kunnen zijn waarop de bullmarkt een vervolg krijgt.

Spannende dagen voor de AEX

Wat dat betreft zijn het spannende dagen voor de AEX en de rest van de financiële markt. Niet alleen omdat het momentum nu weer groen lijkt te kleuren, maar ook vanwege de vele belangrijke ontwikkelingen die nu op macro-economisch niveau plaatsvinden.

Zo werd gisteren bekend dat het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten op het laagste niveau in 3 jaar tijd is komen te liggen (bullish, want daardoor kan de rente mogelijk sneller omlaag).

Daarbij krijgen we volgende week een nieuwe Amerikaanse consumentenprijsindex en is het woensdag de beurt aan de Amerikaanse centrale bank om een nieuw rentebesluit te nemen.

Dat kan in theorie weer voor een hoop vuurwerk zorgen op de financiële markten. Zit jij er al klaar voor?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers kan ondanks lage inflatie VS niet verder uitbreken
Tesla-investeerders klagen Elon Musk aan
AEX koers ‘crasht’ dankzij Amerikaanse inflatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken