Newsbit

Bitcoin Blockchain

Afwikkel data Futures beïnvloed Bitcoin prijs negatief

Bitcoin Blockchain

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat er een grote kans is dat de futures afwikkelingsdata de Bitcoin prijs manipuleren.


Bitcoin Futures manipuleren BTC prijs?

Volgens het onderzoeksbureau ‘Arcane Research’ lijken vooral de afwikkelingsdata van de Bitcoin futures van de CME Group de BTC markt negatief te beïnvloeden.

Het onderzoeksbureau heeft de Bitcoin koers geanalyseerd van januari 2018 tot augustus 2019. Uit deze analyse blijkt dat de Bitcoin prijs 75% van de keren naar beneden viel, vlak voordat CME de betalingen uitvoerde.

De CME group is één van de eerste aanbieders van Bitcoin futures. In december 2017 startte het bedrijf met het aanbieden van de service. Futures worden steeds populairder en dat resulteerde dit jaar dan ook in nieuwe records voor de futures handelsvolumes.

Arcane publiceerde het onderzoek enkele uren voordat de Bitcoin prijs met 15% crashte. De crash vond slechts enkele dagen voor een belangrijke futures afwikkelingsdatum plaats. Op vrijdag vervalt namelijk 50% van de open rente in Bitcoin options.

 
BTC futures afwikkelingsdata

Bakkt: Bitcoin vond zijn werkelijke waarde

De enorme crash van de BTC koers was toch wel opvallend te noemen. Het langverwachte Bakkt futures platform werd deze week namelijk gelanceerd. Hoewel de volumes nog laag zijn, hebben verschillende analisten vertelt dat het product de Bitcoin prijs naar nieuwe hoogtes zal laten stijgen.

Bakkt blijft nuchter onder de prijsdaling. Volgens het bedrijf was de onverwachte crash van de Bitcoin prijs een teken dat de markt zijn werkelijke waarde vond.

Echter, volgens Arcane is de Bitcoin koersverloop verdacht.

“De cijfers ondersteunen dus een hypothese dat de bitcoin-prijs wordt gemanipuleerd voorafgaand aan CME-afrekening,” concludeerde ze.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top