Trading Bot Candlesticks
Bitcoin

AI-bubbel vertoont gebreken, goed voor Bitcoin?

Micron Technology is net als Nvidia een chipmaker die dankzij de AI-hype gigantisch in waarde is gestegen. Enkele dagen nadat Nvidia ongeveer 500 miljard dollar aan waarde verloor, schoten de aandelen van Micron plotseling ook met 8% omlaag.

Aandelen Micron glijden onderuit. Bron: Bloomberg

Hoe en waarom kan het knappen van de AI-bubbel Bitcoin helpen?

Goed voor Bitcoin

Bedrijven als Nvidia en Micron trekken over het algemeen dezelfde investeerders als Bitcoin aan. Mensen die inzetten op nieuwe technologie en geïnspireerd raken van dingen en bedrijven die de wereld in potentie kunnen veranderen.

Die mensen kunnen hun euros en dollars maar één keer investeren en moeten keuzes maken. In eerdere bullmarkten was er nog geen sprake van een hype rondom kunstmatige intelligentie en had Bitcoin in feite geen concurrentie.

Bitcoin was de enige echte hype. Tesla was misschien een bedrijf dat nog een beetje in de buurt kwam. Nu is dat anders en hebben we met Nvidia een partij die veel mensen voor het eerst aandelen laat kopen.

Wat dat betreft zou het goed voor Bitcoin kunnen zijn als deze bubbel wat leegloopt, mensen schrikken van de realisatie dat Nvidia ook kan delen en er op die manier weer wat kapitaal richting Bitcoin stroomt.

Micron verliest 8% in de pre-beurs

Micron Technology verloor een groot deel van zijn marktwaarde, omdat de omzetverwachtingen die ze deelden een stuk lager waren dan de verwachtingen van de markt.

Kan het zijn dat de markt op de korte termijn iets te optimistisch is over de opkomst van kunstmatige intelligentie? Dat zijn de signalen die we nu beginnen te krijgen.

Aan het begin van een bubbel lijkt er nooit een einde te komen aan de stijgingen, maar nu zien we voorzichtig wat realisme terugsluipen in de markt.

Opvallend is dat het nieuws rondom Micron ook voor dalingen zorgde bij Samsung Electronics en SK Hynix, die in hetzelfde segment werkzaam zijn als Micron.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Waarom verliezen de bulls hun controle over de Bitcoin koers?
Nieuwsupdate: Dit gebeurde deze week in de crypto-wereld
Even uitzoomen: Hoe gaat het met Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Goudkoers wijst op aanstaande Bitcoin correctie
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?