Ripple

AI-Modellen doen Ripple (XRP) prijsvoorspelling voor 2024

De prijsontwikkeling van XRP blijft dit jaar aanzienlijk achter bij andere cryptocurrency-projecten. Terwijl diverse cryptomunten aanzienlijke winsten behalen, blijft de waarde van Ripple schommelen tussen $0,60 en $0,70.

Op dit moment is de koers van XRP ongeveer $0,63, na een aanzienlijke daling van 6% in de laatste 24 uur. Deze daling is onderdeel van een bredere neergang in de cryptomarkt, waarbij ook de koers van Bitcoin met 6% is afgenomen tot $68.000. Solana onderscheidt zich echter door een stijging van 4%.

Ondanks de recente marktcorrectie, voorspellen diverse analisten een positieve toekomst voor XRP. Maar wat is de visie van ChatGPT en andere kunstmatige intelligentie-modellen op deze kwestie?

XRP prijsvoorspelling voor 2024 van ChatGPT

De crypto-website Finbold heeft verschillende AI-modellen geraadpleegd om hun voorspellingen te verkrijgen over de toekomstige prijsontwikkeling van XRP in het komende jaar. Onder deze AI-modellen bevindt zich ChatGPT van OpenAI, momenteel een van de meest vooraanstaande AI-systemen.

ChatGPT voorspelt dat de prijs van XRP de $1 kan overschrijden, op voorwaarde dat het marktsentiment in de cryptowereld positief blijft gedurende het resterende deel van het jaar. Een koers van $1 zou een stijging van 58% betekenen ten opzichte van de huidige prijs.

XRP prijsvoorspelling voor 2024 van Claude 3 Opus

Een ander ai-model, Claude 3 Opus van Anthropic, schat dat de koers van XRP zal variëren tussen $0,80 en $1,20. Interessant genoeg komt het gemiddelde van deze voorspelling overeen met de $1 koers die ook door ChatGPT wordt voorzien.

Hoewel een stijging naar $1 een aanzienlijke toename betekent ten opzichte van de huidige waarde van XRP, ligt dit nog steeds aanzienlijk onder de historische piek van het project. In 2018 bereikte deze altcoin een recordhoogte van wel $3,40, wat meer dan 400% boven de huidige koers ligt.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog 15 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving