BTC Crash
Bitcoin

Bitcoin onderuit: Koersdaling van 27% aanstaande?

De Bitcoin koers staat onder druk en is over de afgelopen 24 uur gedaald van ongeveer 73.000 dollar naar het huidige niveau van 68.100 dollar. Volgens de analisten van BeInCrypto kan de Bitcoin koers weleens aan een daling van 27 procent begonnen zijn.

Maar waarom geeft daalt de Bitcoin koers plotseling?

Bijna 100% van alle investeerders staat op een virtuele winst

Een Bitcoin koers in de buurt van de all-time high betekent dat vrijwel 100 procent van alle investeerders op een virtuele winst staat. Na een gruwelijke bearmarkt kan dat voor veel mensen het signaal zijn om uit Bitcoin te stappen en de “stress” achter zich te laten.

Vaak zie je dat Bitcoin bij het bereiken van zijn oude all-time high wat moeite heeft om definitief door te breken. Het blijft een soort psychologische grens waar de markt “even” doorheen moet.

In november 2021 stond Bitcoin maar kort op het niveau van 69.000 dollar. Zodoende staan veel investeerders uit die tijd waarschijnlijk op een redelijke winst. Een deel van die investeerders zal ervoor kiezen om die winst te realiseren en te verkopen.

Op hetzelfde moment zien we het aantal whale-wallets, entiteiten met meer dan 1.000 Bitcoin, aan een dalende trend beginnen.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Op de vieruursgrafiek van Bitcoin bevinden alle exponentiële gemiddelden (EG) zich onder de huidige koers. Normaal gesproken is dat bullish. Een ander bullish signaal is dat de lange-termijn EGs (100 en 200) momenteel onder de korte-termijn EGs van 20 en 50 zitten.

EGs worden gebruikt om trends te identificeren en potentiële keerpunten voor de koers van een financiële asset te vinden. Als een korte-termijn EG boven een lange-termijn variant komt, dan is dat vaak een bullish signaal.

Volgens de analisten is het echter cruciaal dat Bitcoin de steun op het niveau van 67.000 dollar weet te behouden. Lukt dat niet? Dan bestaat de kans dat we binnenkort een Bitcoin koers van 52.000 dollar op de borden zien.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?