Ripple, XRP token
Ripple

Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval

Sinds de bullmarkt van 2017-2018 heeft de koers van XRP geen nieuwe recordhoogtes meer bereikt. Bovendien is de groei van het netwerk vertraagd, en neemt het aantal actieve adressen af. Dit roept de vraag op: staat XRP aan de vooravond van een terugval naar $0,50, of is er nog hoop voor de aanhangers van XRP?

Activiteit op het netwerk daalt

De koers van XRP wordt niet alleen beïnvloed door de algemene marktdalingen, zoals die van Bitcoin, maar ondervindt ook hinder van een afnemend optimisme onder beleggers. Een toenemend aantal XRP-houders lijkt de hoop op een positieve toekomst te verliezen, wat resulteert in een geleidelijke afname van hun betrokkenheid.

Deze trend beperkt zich niet alleen tot bestaande beleggers, maar weerhoudt ook potentiële nieuwe kopers ervan om in te stappen. Een significante indicator hiervan is de afname in netwerkgroei, die het aantal nieuw gecreëerde gebruikersadressen meet. Deze terugval suggereert dat Ripple minder aantrekkelijk wordt gevonden door nieuwe investeerders, wat negatieve gevolgen heeft voor de koers.

Netwerkgroei Ripple
Netwerkgroei Ripple – Bron: Santiment

Daarnaast heerst er onder bestaande beleggers momenteel een gebrek aan optimisme. Het aantal adressen dat actief transacties uitvoert op het netwerk heeft de afgelopen dagen een daling laten zien. Het aantal actieve adressen heeft het laagste punt in drie maanden bereikt, zonder aanwijzingen voor een aanstaand herstel.

Actieve Adressen Ripple
Actieve Adressen Ripple – Bron: Santiment

XRP prijsvoorspelling

In de afgelopen maanden heeft de koers van XRP op de wekelijkse grafiek een dubbele bodem gevormd, een patroon dat vaak als bullish wordt beschouwd en kan duiden op een mogelijke koersstijging. Dit scenario hangt echter af van of de koers boven de kritieke uitbraakzone kan blijven, die rond de $0,66 ligt.

Ondanks dit potentieel positieve signaal, toont de consolidatie van XRP op de dagelijkse grafiek aan dat het patroon mogelijk geen stand houdt. De kans dat de altcoin het weerstandsniveau niet doorbreekt is aanzienlijk, wat zou kunnen leiden tot een terugval van de koers naar de $0,50.

XRP/USDT 1-weeks grafiek
XRP/USDT 1-weeks grafiek – Bron: TradingView

Mocht XRP echter boven de uitbraakzone uitstijgen, dan opent dit de deur naar een mogelijk herstel. In dat geval zou de bearish voorspelling komen te vervallen, wat XRP de ruimte geeft om een aanzienlijke stijging in te zetten. Deze opwaartse beweging zou uiteindelijk kunnen leiden tot een koersdoel van ongeveer $0,83.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog 9 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Positief crypto nieuws: Coinbase hervat XRP-handel in New York
Ripple Labs dient handelsmerkaanvraag in voor nieuwe stablecoin “RLUSD”
1 cruciale factor die de uitspraak in de Ripple vs SEC rechtszaak tegenhoudt
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?