blackrock
Bitcoin

Alarmerend nieuws: BlackRock Bitcoin ETF uit lijst van DTCC verwijdert

De gekte in de crypto markt leek weer helemaal terug te komen. Bitcoin (BTC) steeg nog even boven de $35.000. Op het moment van schrijven staat de BTC koers wat lager, namelijk rond de $33.800. Dat lijkt te maken te hebben met nieuws dat de Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF) van vermogensbeheerder BlackRock, genaamd iBTC, uit de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) lijst is gehaald

Wat is DTCC?

De ETF van BlackRock werd eerder toegevoegd aan de DTCC lijst. DTCC is een Amerikaans bedrijf dat afwikkelingsdiensten biedt voor de financiële markten. Het fungeert als een centrale tussenpersoon die de afwikkeling van handelstransacties vergemakkelijkt, zoals de aankoop en verkoop van aandelen, obligaties en andere financiële instrumenten. DTCC zorgt ook voor de veilige en efficiënte afwikkeling van deze transacties en helpt bij het beheren van risico’s. 

BlackRock zwijgt

BlackRock kan niets zeggen over de situatie omdat ze zich nog steeds in de “filing restriction” periode bevinden. Het is de tijdspanne waarin een bedrijf beperkingen heeft op het delen van informatie of het maken van publieke uitspraken over hun aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Er wordt gespeculeerd dat de SEC mogelijk contact heeft opgenomen met BlackRock, wat invloed kan hebben gehad op de beslissing om de ETF te verwijderen. Mogelijk heeft de SEC aanvullende informatie of aanpassingen aangevraagd voordat de ETF kan worden goedgekeurd en gelanceerd. Ook kan het zijn dat BlackRock en de SEC willen wachten tot ze dichter bij een definitieve goedkeuring zijn voordat ze verdere stappen ondernemen.

ARK Invest verkoopt BTC

ARK Invest, onder leiding van Cathie Wood, heeft besloten om aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en Coinbase te verkopen, ondanks dat de BTC koers op $34.000 stond. In totaal werden 100.739 GBTC-aandelen verkocht voor een bedrag van $2,5 miljoen. Insiders speculeren dat deze verkoop een strategische zet zou kunnen zijn, gezien de plannen van ARK Invest om hun eigen Bitcoin ETF te lanceren. Het is echter onbekend of het bedrijf voorkennis had over de verwijdering van BlackRock’s ETF van de DTCC-lijst.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers