prive jet
Bitcoin

ARK Invest van Cathie Wood verkoopt Bitcoin op 34.000 dollar

De investeringsfirma ARK Invest van CEO Cathie Wood heeft aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het grootste Bitcoin-fonds ter wereld, verkocht op de koers van 34.000 dollar. In totaal gaat het om 100.739 aandelen GBTC, waar ARK Invest 2,5 miljoen dollar voor heeft gekregen.

ARK Invest besloot te verkopen nadat de koers van GBTC voor het eerst sinds mei 2022 op 24,70 dollar terechtkwam. Vanaf het begin van 2023 gemeten staat GBTC met ruim 200 procent in de plus.

Holdings van de ARK Next Generation Internet ETF. Bron: ARK

Waarom verkoopt ARK Invest nu Bitcoin?

Je kunt je afvragen waarom ARK Invest ervoor kiest om juist nu hun Bitcoin te verkopen. De koers is immers aan een gigantische explosie bezig. Aan de andere kant is het altijd nog maar de vraag hoe lang een stijging duurt. Een financiële asset kan nooit alleen maar blijven stijgen, er zal altijd een dip volgen.

Volgens Bitcoiner Samson Mow is het verder ook logisch, omdat ARK Invest zelf met een Spot Bitcoin ETF bezig is. Als die wordt goedgekeurd, dan zou het goed kunnen dat ze daar kapitaal naar verplaatsen en op die manier Bitcoin gaan vasthouden.

“Het is logisch dat ARK nu GBTC verkoopt, omdat de korting minder wordt en ze hun eigen ETF ook in de pijpleiding hebben”, aldus Samson Mow tegenover Cointelegraph.

Momenteel is ARK de grootste aandeelhouder van GBTC met 8,36 procent van de aandelen. Als hun eigen ETF wordt goedgekeurd, dan is de kans aanwezig dat ze hun aandelen GBTC verkopen voor hun eigen ETF; zo is ook de speculatie op Twitter.

Ook aandelen Coinbase in de verkoop

Naast hun aandelen van GBTC, besloot ARK Invest ook aandelen in het Amerikaanse Coinbase te verkopen. In totaal verkocht ARK, verdeeld over twee verschillende ETFs die ze beheren, 32.613 aandelen Coinbase voor een bedrag van 3,4 miljoen dollar. Vanaf het begin van het jaar gemeten doet Coinbase het goed.

De aandelen van het beursplatform staan in 2023 al 129,79 procent in de plus en vandaag in de voormarkt staat er ook een plus van 8,66 procent op de borden.

Behalve verkopen deed ARK Invest ook aankopen. Zo kocht het opnieuw aandelen in Robinhood, een ander handelsplatform. Dat ging met 300.000 dollar om een iets kleiner bedrag, maar zo zie je maar dat ARK Invest blijft schuiven en experimenteren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers