Bitcoin

Als je 0,28 Bitcoin bezit hoor je later misschien bij de rijkste 1%

De Bitcoin heeft een beperkte voorraad van ‘slechts’ 21 miljoen munten. Dit betekent dat het bezit van een klein beetje BTC kan leiden tot aanzienlijke rijkdom. Als er massale wereldwijde acceptatie plaatsvindt.


0,28 BTC kan straks heel veel zijn

Als we alle Bitcoins zouden moeten verdelen over 7 miljard mensen dan zou er slechts 0,0027 BTC zijn voor elk persoon, zei twitteraar Davincij15. Hij staat bekend om zijn vroege inmenging in Bitcoin, dat teruggrijpt naar de begindagen van het activum in 2011.

“Als je 0.28 BTC hebt, en Bitcoin de wereldwijde reservevaluta is, hoor je bij de top 1% rijkste mensen. Dus als je 1 BTC bezit betekent dat dat je misschien wel 400x meer hebt dan de gemiddelde persoon.”

De wiskunde achter het idee van Divincij15 is correct, hoewel zijn gedachtegang sterk afhankelijk is van een paar factoren. De belangrijkste factor is de wereldwijde acceptatie van Bitcoin. De munt heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $194 miljard. Goud daarentegen heeft een marktkapitalisatie van $9 biljoen. Bitcoin vereist een aanzienlijke groei om de status van goud te bereiken, laat staan om de reservevaluta van de wereld te worden.


Een utopie of is het echt mogelijk?

De Amerikaanse dollar is momenteel de reservevaluta ter wereld, met een circulerend aanbod van $1,98 biljoen volgens gegevens van de Amerikaanse Federal Reserve. Echter ligt de marktkapitalisatie nog aanzienlijk veel hoger bij de Amerikaanse dollar dan die van goud. Of het echt realistisch is dat Bitcoin een dergelijke waarde ooit gaat bereiken is dus nog maar de vraag.

Ondanks dat het misschien een utopie is heeft Bitcoin wel veel aandacht gekregen dit jaar. Ook van grote institutionele beleggers. Het lijkt er dus wel op dat BTC langzaam richting de mainstream beweegt.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?