Bitcoin (BTC), US Dollar
Bitcoin

Altcoins in de Problemen als Dominantie van Bitcoin stijgt

De macro-analist Benjamin Cowen voorspelt dat altcoins op het punt van een collectieve correctie ten opzichte van Bitcoin staan. Cowen vertelt zijn ruim 750.000 volgers op Twitter dat hij zich momenteel focust op de totale market cap van altcoins (TOTAL3) ten opzichte van Bitcoin.

Volgens de analist suggereert de grafiek dat altcoins met een gigantische uitstroom te maken krijgen door een vlucht naar Bitcoin.

Vlucht naar Bitcoin

Voor zijn voorspelling kijkt Cowen naar de geschiedenis en pakt hij de periode van juli 2019 erbij. “In juli 2019 waren altcoins op hetzelfde niveau ten opzichte van Bitcoin. Hoewel de geschiedenis niet altijd een perfecte voorspeller voor de toekomst is, rijmt deze vaak wel. Deze grafiek suggereert dat altcoins tot wel 40 procent kunnen verliezen van Bitcoin”, aldus Cowen.

Dit geldt volgens Cowen niet per definitie voor alle altcoins. Hij voorspelt dat sommige munten nog wel kunnen stijgen ten opzichte van Bitcoin in hun individuele handelsparen. Maar dat doet niets af aan de grotere trend die hij voorspelt.

Verder ziet Cowen dat de Bitcoin Dominantie (BTC.D) grafiek momenteel consolideert en zich voorbereidt op een nieuwe stijging. Deze grafiek toont simpelweg hoe groot het marktaandeel van Bitcoin op dit moment is ten opzichte van alle altcoins. Een bullish BTC.D grafiek suggereert dat Bitcoin een groter deel van de markt opslokt.

Dominantie van 51,53 procent

In de bovenstaande grafiek zien we hoe de dominantie van Bitcoin met de tijd voorzicht omhoog kruipt. Vroeger – in de beginjaren – was de dominantie veel hoger. Daar kwam verandering in na de bullrun van 2017 – 2018, waarin veel grote altcoins een deel van de market cap van Bitcoin wegsnoepten.

Met name Ethereum is erin geslaagd om een significant deel van de markt naar zich toe te trekken. Bitcoin is met name aantrekkelijk voor mensen die vanwege monetaire redenen in crypto investeren, terwijl Ethereum meer op zoek is naar toepassingen voor smart contracts.

Wat dat betreft hebben we te maken met twee projecten die je eigenlijk niet met elkaar kunt vergelijken. Bitcoin heeft zich reeds bewezen, getuige ook de Spot Bitcoin ETF van BlackRock. Terwijl Ethereum zijn belangrijkste toepassingen waarschijnlijk nog moet vinden. Wat dat betreft is Ethereum een iets speculatievere investering dan Bitcoin.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?