Amazon aankopen doen met Ethereum? Twee startups gaan het mogelijk maken

Twee blockchain-startups willen samen gaan werken om Amazon-aankopen met Ethereum (ETH) mogelijk te maken.


Crypto Payments CLIC Technology & Opporty

De crypto betalingsverwerker startup ‘Crypto Payments CLIC Technology’ is een samenwerking aangegaan met de blockchain-instrastructuurprovider Opporty. Samen willen zij een browserextensie ontwikkelen waarmee klanten van Amazon kunnen betalen met Ethereum (ETH).


Plasma Cash

De extensie zal worden gebaseerd op Plasma Cash. Deze technologie schetst een ontwerppatroon dat buiten de keten berichten toestaat om de overdracht van activa op de keten te activeren. Elke token die op het systeem wordt gestort krijgt een unieke ID toegewezen gekregen. Hierdoor neemt de kans op fraude en misbruik af. Een ander voordeel van Plasma Cash is dat deze technologie de transactiesnelheid significant kan versnellen, iets wat hard nodig is bij een e-commerce gigant als Amazon.


Soortgelijke betalingsproducten

De twee bedrijven zijn echter niet van plan om na dit project te stoppen met de samenwerking. In de toekomst zijn de bedrijven namelijk van plan om meer, soortgelijke, betalingsproducten te ontwikkelen. Dit dan alleen voor andere cryptocurrencies in plaats van Ethereum. Als voorbeelden werden werden ERC-20 en ERC-721 tokens genoemd. Of het bedrijf nog meer standaarden in gedachten heeft is nog niet bekend.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken