Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Amerika heeft zijn pijlen gericht op de Bitcoin wet van El Salvador. Afgelopen maandag hebben wetgevers uit de VS namelijk een nieuw wetsvoorstel ingediend waarin het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gevraagd de risico’s van de acceptatie van Bitcoin door El Salvador te beperken.
Het nieuwe wetsvoorstel, genaamd de Accountability for Cryptocurrency in El Salvador Act, zal de Accountability for Cryptocurrency in El Salvador (ACES) Act vergezellen, die in februari in de Amerikaanse Senaat werd geïntroduceerd en vorige maand door de commissie werd aangenomen.
Het wetsvoorstel werd geïntroduceerd door congreslid Norma J. Torres en congreslid Rick Crawford. Torres zei in een verklaring dat het wetsvoorstel nodig was om het Amerikaanse financiële systeem te beschermen tegen de “onzorgvuldige gok” van El Salvador.
Today, I introduced the Accountability for Cryptocurrency in El Salvador Act with @RepRickCrawford. El Salvador’s adoption of #Bitcoin is not a thoughtful embrace of innovation, but a careless gamble that is destabilizing the country. https://t.co/Ag9K8fyHMb pic.twitter.com/4N8DN7895w
— Rep. Norma Torres (@NormaJTorres) April 5, 2022
“Wereldwijde financiële instellingen hebben de talrijke risico’s van de acceptatie van de Bitcoin door El Salvador bestudeerd. En deze instellingen erkennen het potentiële gevaar”, zei ze.
“El Salvador is een onafhankelijke democratie en we respecteren haar recht op zelfbestuur, maar de Verenigde Staten moet een plan hebben om haar financiële systemen te beschermen tegen de risico’s van deze beslissing, die eerder een onzorgvuldige gok dan een doordachte gok lijkt te zijn.”
De nieuwe wetgeving vraagt het ministerie van Buitenlandse Zaken specifiek om een analyse te maken van El Salvador’s acceptatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Hierin moet gekeken worden naar de risico’s voor cyberveiligheid, economische stabiliteit en democratisch bestuur in het land. Het wetsvoorstel van februari is breder en zal het ministerie van Buitenlandse Zaken ook vragen om te kijken naar het regelgevingskader van El Salvador en de impact die de Bitcoin-wet heeft op bedrijven en burgers.
El Salvador maakte vorig jaar Bitcoin, de grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, wettig betaalmiddel in het land. Bedrijven moeten BTC tokens accepteren als ze over de technologische middelen beschikken. Het maken van Bitcoin als wettig betaalmiddel was het idee van de president van het land, genaamd Nayib Bukele. Hij hoopt investeerders en digitale nomaden naar het kleine land te trekken.