Amerika, verenigde staten
Regulatie

Amerikaanse autoriteiten starten nieuw onderzoek naar Binance

De Amerikaanse autoriteiten zijn volgens een rapportage van de Washington Post een onderzoek naar Binance gestart. Als we de rapportage mogen geloven, dan zijn enkele federale ambtenaren begonnen met het stellen van vragen aan hedgefondsen over hun relatie met Binance. Laat wel duidelijk zijn dat het onderzoek van de autoriteiten niet per definitie betekent dat Binance ook iets verkeerds heeft gedaan.

Problemen uit 2018

Ondanks dat ligt Binance volgens Reuters wel degelijk onder vuur in de Verenigde Staten. Het bedrijf zou in 2018 de wet- en regelgeving tegen het witwassen van geld aan zijn laars gelapt hebben. Bij Binance zelf maken ze zich echter niet zo druk om al het gedoe dat momenteel gaande is rondom het beursplatform. Het hoofd van de strategie-afdeling, Patrick Hillman, vertelde aan de Washington Post dat Binance “op dagelijkse basis met praktische iedere wetgever” in overleg is.

Ook onderzoeken de autoriteiten volgens de berichtgeving de gedragingen van CEO Changpeng Zhao. Dit onderzoek zou al lopen sinds 2018, wat behoorlijk snel na de geboorte van Binance is. Het beursplatform is namelijk pas in de zomer van 2017 gelanceerd. Dat betekent dat Binance in principe al vanaf het begin der tijden in de gaten wordt gehouden.

Overleg met advocaten

Hiernaast schijnt het advocatenkantoor van Binance, Gibson Dunn, al maanden ontmoetingen te hebben met de Amerikaanse autoriteiten. Volgens Reuters is het idee van de onderhandelingen om een deal te sluiten, zodat de crypto-markt niet nog verder onder druk komt. Een strafproces zou mogelijk een nieuwe tik voor de crypto-markt kunnen betekenen.

“Zoals je overal in de media kunt lezen, onderzoeken wetgevers momenteel ongeveer iedere crypto-bedrijf op dezelfde problemen. Dit is een jonge industrie die snel gegroeid is en Binance laat zien dat het de focus op veiligheid en compliance heeft door grote investeringen in ons team en de tools en technologie die we gebruiken om illegale activiteiten op te sporen”, aldus een vertegenwoordiger van Binance. 

Regulatie nieuws

SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’