bank crash, bank crisis
Bitcoin

Amerikaanse bank op omvallen! Goed nieuws voor Bitcoin?

De aandelen van New York Community Bank (NYCB) klapten gisteren opnieuw met 40 procent omlaag, waardoor men zich zorgen maakt over een nieuwe editie van de bankencrisis.

Vervolgens werd bekend dat het een kapitaalinjectie van 1 miljard dollar heeft weten te realiseren en schoten de aandelen van de bank met 20 procent omhoog.

Vanaf het dieptepunt van gisteren is het aandeel van de bank alweer met 125 procent gestegen. Wat is hier aan de hand en is dit bullish voor Bitcoin?

Amerikaanse bank gered door private investeerders?

Overigens is deze Amerikaanse bank niet gered door de overheid, maar door private investeerders. Het Liberty Strategic Capital van voormalig minister van financiën Steven Mnuchin, besloot samen met Hudson Bay en Revenrence Capital om 1 miljard dollar in de bank te stoppen en zo de boel de stabiliseren.

Die investering moet volgens Mnuchin en zijn kompanen voldoende zijn om de bank voorlopig overeind te houden. NYCB heeft vooral problemen met zijn grote posities in commercieel vastgoed in Amerika, dat er momenteel niet heel florisant voorstaat.

Ook heeft het problemen als gevolg van de overname van de assets van Signature Bank, de Amerikaanse bank die vorig jaar omviel tijdens de bankencrisis.

Nu blijkt dat de assets van Signature Bank een beetje drukken op de financiële situatie van NYCB. Dat er problemen zijn bij de bank blijkt wel uit het feit dat vandaag de CEO werd ontslagen, die vorige week werd aangenomen. Het lijkt momenteel één grote chaos bij NYCB.

Is deze banken-ellende goed voor Bitcoin?

In 2023 schoot de Bitcoin koers omhoog tijdens de Amerikaanse bankencrisis. Dat was destijds interessant, omdat Bitcoin zelf er ook niet heel goed voorstond op dat moment.

Toch kozen mensen er op dat moment voor om hun kapitaal, dat ineens niet veilig bleek bij de banken, gedeeltelijk in Bitcoin te stallen.

Nu Bitcoin het qua koersprestaties ook fantastisch doet, zou een nieuwe bankencrisis weleens voor een versterkt positief effect kunnen zorgen. Voor de samenleving is het omvallen van banken natuurlijk niet fraai en niet goed, maar voor Bitcoin kan het een hele positieve ontwikkeling zijn.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Bitcoin koers stijgt naar $64.000: Voorbode van een nieuwe bullrun?
Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13