Nieuws, Ripple, Trending

Amerikaanse bank PNC begint met gebruiken RippleNet

De Amerikaanse bank PNC beheerd bijna $400 miljard aan activa. Nu is het de eerste bank in het land geworden dat het RippleNet blockchain-netwerk wil gaan gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen.


Enorme voordelen

Het gebruik van dit blockchain-netwerk kan voor commerciële klanten enorme voordelen bieden. Zo krijgen bedrijven of instellingen die op het RippleNet zijn aangesloten de mogelijkheid om een betaling van een buitenlandse koper vrijwel direct te ontvangen. Hierdoor wordt de manier waarop de wereldwijde debiteurenbeheer wordt bijgehouden voordelig aangepast.


Ongeveer een jaar na bekendmaking

PNC had in september 2018 al laten weten dat het RippleNet zou willen gaan inzetten. De plannen waren hier echter nog in zeer vroege fase en moest nog volledig worden uitgewerkt en uitgevoerd.

Alhoewel de prijs van Ripple’s XRP relatief stabiel is en nu vandaag zelfs iets daalt, zijn er volgens Ripple meer parameters waar aangesloten bedrijven naar kijken.




Frustraties rondom het Ripple-project

De community achter Ripple uitte eerder deze week zijn enorme frustraties en dreigte zelfs met een overname. Zij zijn namelijk van mening dat het dumpen van XRP-tokens negatieve effecten heeft op de markt. Wil jij hier meer over weten? Lees dan ons artikel omtrent dit onderwerp.