USBitcoin
Bitcoin

Amerikaanse overheid vermoedelijk bezig met verkoop van in beslag genomen Silk Road-Bitcoin

De Amerikaanse financiële advocaat Scott Johnsson heeft onlangs onthuld dat de US Marshals Service (USMS) waarschijnlijk bezig is met de verkoop van in beslag genomen Bitcoin afkomstig van de beruchte Silk Road-marktplaats.

Johnsson baseert zijn beweringen op een serviceovereenkomst die in juni werd gesloten tussen de USMS en Coinbase. Volgens hem wijst het feit dat Bitcoin naar Coinbase Prime wordt overgebracht erop dat de USMS deze activa al heeft verkocht of binnenkort zal verkopen.

De betreffende Bitcoin is nu overgedragen naar een bewaaradres

Johnsson verklaarde dat de USMS Bitcoin heeft overgedragen naar een bewaaradres, zoals bepaald in de overeenkomst. “Wanneer de USMS uiteindelijk een overdracht doet naar Coinbase Prime (of een ander gemengd beursadres), kunt u ervan uitgaan dat de verkoop al heeft plaatsgevonden of op het punt staat te gebeuren,” aldus Johnsson.

De formele bevestiging van deze transacties zal naar verwachting worden opgenomen in het rapport van het Asset Forfeiture Program van het ministerie van Justitie voor het fiscale jaar 2024, dat in januari wordt gepubliceerd. Johnsson suggereerde ook dat er mogelijk politieke motieven zijn achter de timing van deze verkopen, waarbij hij erop hintte dat de regering-Biden deze acties zonder vertraging zou kunnen voortzetten.

Niet iedereen eens met interpretatie van Johnsson

Niet iedereen deelt echter Johnsson’s interpretatie. Ryan Lee, hoofdanalist bij Bitget Research, gelooft dat ondanks de aanvankelijke zorgen, het onwaarschijnlijk is dat de Amerikaanse overheid de in beslag genomen Silk Road-Bitcoin zal verkopen.

Deze uiteenlopende meningen weerspiegelen de bredere onzekerheid en speculatie binnen de cryptocurrency-gemeenschap over het lot van Bitcoin in handen van de overheid en de mogelijke impact daarvan op de markt.

Bijna $600 miljoen aan BTC overgemaakt naar Coinbase

Op 15 augustus heeft de Amerikaanse overheid, volgens onchain-analysebedrijf Arkham Intelligence, bijna $600 miljoen aan Bitcoin overgemaakt naar Coinbase. Deze Bitcoin werd naar een Coinbase Prime-depositoportemonnee gestuurd, wat verdere speculaties heeft aangewakkerd over een mogelijke verkoop.

Historisch gezien kunnen grote transacties door zogenaamde ‘whales’, zoals overheden, een aanzienlijke invloed hebben op de Bitcoin-prijs. Beleggers houden deze bewegingen dan ook nauwlettend in de gaten om mogelijke verkoopdruk te voorspellen.

Verenigde staten grootste geopolitieke houder van Bitcoin

De Amerikaanse regering is momenteel de grootste geopolitieke houder van Bitcoin. Dit werd benadrukt door voormalig president Donald Trump, die als presidentskandidaat voor de Republikeinse Partij in 2024 heeft beloofd om geen enkele Bitcoin van de Amerikaanse overheid te verkopen als hij opnieuw wordt gekozen. Deze belofte voegt een extra laag van complexiteit toe aan de kwestie.

De recente overdracht van 10.000 Bitcoin werd oorspronkelijk in beslag genomen tijdens een operatie tegen de Silk Road in 2022. Bij deze operatie kondigde het ministerie van Justitie aan dat het 50.000 BTC had geconfisqueerd van de dark web-marktplaats.

Deze grote beweging van fondsen volgt op een eerdere overdracht in april, toen de Amerikaanse overheid voor $2 miljard aan Bitcoin verplaatste die in beslag was genomen van de Silk Road.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom