Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Amerikaanse overheid verplaatst $2 miljard aan Bitcoin, zorgen nemen toe

Het aanvankelijk optimistische marktsentiment is drastisch omgeslagen. De oorzaak? De Amerikaanse overheid heeft maar liefst $2 miljard aan Bitcoin (BTC) verplaatst, wat de angst voor een mogelijke verkoopgolf heeft aangewakkerd.

De Bitcoin koers werd enkele uren eerder al genadeloos afgewezen bij de $70.000, maar is nu verder teruggezakt tot $66.000. Wat dat betreft kan er een hoop veranderen in enkele uren tijd.

Amerikaanse overheid verstuurt 29.800 Bitcoins 

On-chain analysebureau Arkham Intelligence kondigde gisteren aan het begin van de avond de megatransactie op socialmediaplatform X aan. Om precies te zijn is er een totaal van 29.800 Bitcoins uit de rijkelijk gevulde BTC-wallet van de Amerikaanse overheid verstuurd. 

In een vervolgpost liet Arkham Intelligence weten dat de $2 miljard aan Bitcoin verdeeld is over twee verschillende walletadressen. Het eerste adres heeft 10.000 BTC ontvangen en het tweede adres bevat 19.800 BTC. Het blockchain-platform neemt aan dat het eerste walletadres toebehoort tot een institutionele bewaardienst.

De andere transactie van 19.800 BTC doet Arkham Intelligence geen uitspraak over, en zou wellicht later naar een cryptobeurs kunnen worden verzonden om vervolgens gedumpt te worden op de markt.

Na de transactie bezit de Amerikaanse overheid nog altijd 183.439 Bitcoins met een waarde van ruim $12 miljard. Al deze munten zijn afkomstig van inbeslagnames. De recent overgedragen Bitcoins kwamen van de beruchte Silk Road, een online zwarte markt die in 2013 door de autoriteiten werd gesloten.

Als het aan presidentskandidaat Donald Trump ligt dan zullen de geconfisqueerde Bitcoins onderdeel worden van de Amerikaanse schatkist en nooit verkocht worden. Zaterdagavond deed de Republikein in zijn toespraak bij de Bitcoin Conference 2024 de belofte een strategische BTC-reserve te introduceren mocht hij in november herkozen worden. 

BTC koers daalt 5% tot $66.000

Het is niet voor het eerst dat de Amerikaanse overheid een deel van haar astronomische BTC-stapel verplaatst. Net zoals iedere andere keer heeft dit de angst in het cryptoland voor een mogelijke verkoop doen toenemen.

Deze toenemende angst wordt duidelijk weerspiegeld in de dalende Bitcoin koers. Gisteren heeft Bitcoin extra klappen gekregen, omdat het voorafgaand aan de transactie al enkele procenten was gedaald. De Bitcoin koers werd hard afgewezen bij het psychologische level van $70.000, en werd in korte tijd teruggebracht tot onder de $68.000. 

De Amerikaanse overheid heeft er dus nog een schepje bovenop gedaan. Na de miljardenverplaatsing zakte Bitcoin tot een dieptepunt van zo’n $66.000. Inmiddels bevindt de koers zich weer iets hoger, op $66.700 om precies te zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt na gemengde inflatiecijfers uit de VS
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde