Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Amerikaanse pensioenfondsen staan op punt Bitcoin te kopen

De senaat van de Amerikaanse staat Arizona overweegt een voorstel om de Spot Bitcoin ETFs in twee pensioenportefeuilles van de staat op te nemen. Het voorstel hiertoe wordt momenteel voor de tweede keer bekeken door het Huis, nadat het op 22 februari met 16-13 stemmen de derde lezing van de Senaat doorstaan heeft.

Als het voorstel wordt aangenomen, dan zouden het Arizona State Retirement System en het Public Safety Personnel Retirement System weleens in Bitcoin kunnen gaan investeren.

Pensioenfondsen investeren in Bitcoin?

Je leest het goed, er wordt momenteel op het hoogste niveau in Amerika nagedacht over de opname van Bitcoin ETFs in de portfolio’s van pensioenfondsen.

Satoshi Action Fund CEO Dennis Porter zegt dat we deze actie kunnen zien als een strategische poging om de diversificatie van de portfolio’s te verbeteren en het risico van de pensioen-investeringen te verlagen.

“Zelfs het toevoegen van een klein beetje blootstelling aan Bitcoin ETFs kan het risico in de portfolio’s DRAMATISCH verlagen”, zo vertelde Porter op Twitter.

Niet iedereen zal blij zijn met deze ontwikkeling, want binnen de Amerikaanse overheid klinkt ook regelmatig harde kritiek op Bitcoin. Veel mensen zullen het niets vinden dat Amerikaanse pensioenpotten straks voor een gedeelte afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de Bitcoin koers.

Moet Nederland dit ook doen?

Bitcoin blijft een volatiel beestje en dit is wellicht niet het beste moment om all-in te gaan op de digitale munt. We hebben immers al enorme stijgingen gezien en er is een nieuwe all-time high bereikt.

Maar gezien de prestaties van Bitcoin over de afgelopen 15 jaar zou het niet vreemd zijn om te kiezen voor een klein beetje blootstelling aan de digitale munt.

Zoals Dennis Porter al aanhaalt in zijn verhaal, kan een minimale blootstelling aan Bitcoin ervoor zorgen dat je in theorie een hoop risico uit je portfolio haalt.

Wat dat betreft zou het niet gek zijn voor Nederlandse pensioenfondsen om Bitcoin in ieder geval een beetje te onderzoeken en mogelijk actie te ondernemen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13