amerika
Bitcoin

Amerikaanse politica maakt zichzelf belachelijk door rechter tegen te spreken over Bitcoin

Het moge ondertussen duidelijk zijn dat de Amerikaanse Senator Elizabeth Warren geen liefhebber van Bitcoin is. Nu gaat ze, na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wel heel ver in die haat. “De SEC snapt de wet niet en voert geen goed beleid met betrekking tot de Spot Bitcoin ETF beslissing”, aldus Warren.

Elizabeth Warren maakt zichzelf belachelijk

Elizabeth Warren maakt zichzelf hier met name belachelijk, omdat ze vrijwel direct een Amerikaanse rechter tegenspreekt. In de juridische strijd tussen Grayscale en de SEC heeft de rechter immers besloten dat de argumenten van de SEC voor het afwijzen van de Spot Bitcoin ETFs niet voldoende zijn.

Uiteindelijk is de SEC niet meer tegen die uitspraken in beroep gegaan, omdat het geen manier zag om de zaak alsnog in zijn voordeel te beslechten.

Zodoende is het dus zonneklaar dat er geen goede argumenten zijn voor het tegenhouden van een Spot Bitcoin ETF volgens het Amerikaanse rechtssysteem, maar ook volgens de SEC dat zich bij dat besluit neerlegde.

Wat dat betreft is het heel interessant dat Elizabeth Warren zich nu geroepen voelt om haar ongezouten negatieve mening te geven over deze ontwikkeling.

Geen verrassing

Voor velen is het geen verrassing dat Elizabeth Warren op de eerste handelsdag van de Spot Bitcoin ETFs weer op negatieve wijze van zich laat horen.

“Geen verrassing.”

Elizabeth Warren is aangepakt met een community note. Het lijkt erop dat ze het Amerikaanse rechtssysteem niet steunt”, aldus Scott Melker op Twitter.

Een community note is door gebruikers toegevoegde informatie over een onderwerp, die meestal ingaat tegen het originele bericht.

Als die community notes vervolgens voldoende stemmen voor krijgen, dan worden ze onder een tweet geplakt. Dat zorgt als het ware voor een stukje tegengewicht. Meestal zit er ook bewijs bij de community notes, zodat mensen allebei de kanten van het verhaal kunnen lezen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk