Changpeng Zhao (CZ)
Exchange, Regulatie

Amerikaanse rechtbank dagvaardt Binance CEO Changpeng Zhao

De Amerikaanse districtsrechtbank in Washington D.C. heeft op 7 juni een dagvaarding uitgevaardigd voor de CEO van Binance, Changpeng Zhao. Deze dagvaarding komt slechts twee dagen nadat de SEC de exchange formeel aangeklaagde wegens vermeende niet-geregistreerde effectentransacties.

Dagvaarding voor CZ

“Er is een rechtszaak tegen u aangespannen”, luidde de dagvaarding. De details zijn op dit moment nog schaars.

Hoewel het niet verplicht is voor Zhao om persoonlijk te verschijnen, is hij toch wettelijk verplicht om te reageren op de dagvaarding zodra deze is afgeleverd.

Volgens het document hebben Binance en zijn CEO 21 dagen de tijd om te reageren. “Als u niet reageert, wordt u bij verstek veroordeeld voor de in de klacht geëiste verlichting.”

De rechtszaak van de SEC tegen Binance, die op 5 juni openbaar werd gemaakt, bracht 13 aanklachten in rekening tegen de exchange. De meeste hadden betrekking op beschuldigingen van niet-geregistreerde verkoop van zijn interne producten en diensten, het programma voor het staken van cryptocurrency en het vermeende falen van het bedrijf om zijn primaire en Amerikaanse takken als exchanges te registreren.

Binance betwist de aantijgingen van de SEC. In een verklaring die werd gegeven als reactie op de SEC-actie, verklaarde het bedrijf: “We zijn anders dan _”. Hiermee wordt aangegeven dat het bedrijfsmodel niet vergelijkbaar was met eerdere mislukkingen van exchanges, zoals de ineenstorting van de FTX.

Binance ontkent dat het ooit “consumentenfondsen” of “onderpandleningen” heeft overgeheveld. Het bedrijf beweert ook dat het nooit “grote donaties” aan politieke kandidaten heeft gegeven, noch “grote sponsoring” heeft gedaan aan entertainment- en media-entiteiten.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC