BTCRechtszaak
Regulatie

Amerikaanse rechtbank keurt verbeurdverklaring van 69.000 BTC goed in Silk Road-zaak

Een Amerikaans hof van beroep heeft de juridische procedure afgerond om 69.370 Bitcoin en andere cryptovaluta in beslag te nemen van de ter ziele gegane dark web-marktplaats Silk Road.

Overdracht van Bitcoin bevestigd

Deze beslissing, gedateerd op 20 december, werd uitgesproken door het Amerikaanse District Court of Appeals voor het Negende Circuit, waarmee de overdracht van de Bitcoin aan federale controle werd bevestigd. Deze uitspraak volgt op een eerdere beslissing waarin de Amerikaanse overheid aanspraak maakte op de digitale activa die gekoppeld zijn aan de illegale handelingen van Silk Road.

Naast Bitcoin omvat de in beslag genomen cryptocurrency ook Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin SV (BSV) en Bitcoin Cash (BCH). In augustus gaf de Amerikaanse rechtbank haar eerste vonnis over de Silk Road Bitcoin. Dit volgde op de inbeslagname door het Amerikaanse ministerie van Justitie in 2020 en een daaropvolgende motie voor officiële verbeurdverklaring van de cryptocurrency. Destijds was de waarde van de in beslag genomen Bitcoin meer dan 1 miljard dollar.

Volgens de eerste klacht uit 2020 had de Amerikaanse regering de cryptocurrency in bezit genomen, die werd overgedragen door een individu, bekend als ‘Individual X’. Deze persoon had Silk Road gehackt en de controle over de fondsen verkregen. In eerdere berichten van Cointelegraph werd deze hacker, James Zhong genoemd. Zhong, nu 32, werd in april veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf.

Eerder al bijna 10.000 Bitcoin verplaatst

Op 12 juli voerde een cryptocurrency-wallet gekoppeld aan het Amerikaanse ministerie van Justitie meerdere transacties uit, waarbij ongeveer 9.825,25 Bitcoin, ter waarde van circa 299 miljoen dollar, en gerelateerd aan Silk Road, werd verplaatst.

Crypto-analisten houden de bewegingen van deze fondsen nauwlettend in de gaten, gezien de mogelijke impact die een grote verkoop door de Amerikaanse overheid zou kunnen hebben op de Bitcoin-prijs.

Ross Ulbricht, oprichter en beheerder van Silk Road van 2011 tot 2013, werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis. Silk Road, berucht om de verkoop van drugs en wapens, werd eind 2013 door de FBI gesloten na de arrestatie van Ulbricht. In 2022 stemde Ulbricht ermee in om voor 3 miljard dollar aan gestolen Bitcoin te gebruiken voor het afbetalen van zijn schulden aan de Amerikaanse overheid en zag hij af van zijn claim op 69.470 Bitcoin.

Regulatie nieuws

Nieuwe deadline onthuld voor SEC’s beroep tegen Ripple: Wat je moet weten
Heftig debat tussen senator Elizabeth Warren en crypto-voorstander John Deaton
Italië van plan om belasting op cryptowinst fors op te voeren naar 42% in nieuwe begroting 2025
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk