rechter, amerika
Regulatie

Amerikaanse Senator: ‘Crypto en traditionele financiële wereld moeten dezelfde regels volgen’

Senator Elizabeth Warren van de Verenigde Staten pleit voor uniforme regelgeving voor de cryptosector en de traditionele financiële markten.

Tijdens een interview met Bloomberg Television op 27 februari benadrukte Warren haar wens om samen te werken met de crypto-industrie, met als doel een gelijk speelveld te creëren.

Ze stelt dat binnen het financiële systeem iedereen dezelfde regels zou moeten volgen, ongeacht of het om traditionele financiën of cryptogerelateerde activiteiten gaat.

Warren benadrukt dat ze niet op zoek is naar complexere of strengere regels; haar doel is eenvoudigweg om consistentie in de regelgeving te waarborgen.

Warren uitte echter ook haar zorgen over de weerstand binnen de crypto-industrie tegen dergelijke regulering. Ze beweert dat sommige spelers in de sector argumenteren dat ze alleen kunnen floreren als er ruimte blijft voor criminele activiteiten, zoals ransomware-aanvallen, drugshandel, mensenhandel en terrorisme.

Dit standpunt stuit op weerstand van Warren, die vindt dat crypto-projecten niet buiten bestaande wettelijke kaders zouden moeten opereren, vooral omdat het uitgeven van tokens volgens haar in essentie hetzelfde is als het uitgeven van aandelen.

Warren’s voorstel

Senator Elizabeth Warren heeft de Digital Asset Anti-Money Laundering Act geïntroduceerd, een wetsvoorstel dat tot doel heeft om elementen van gedecentraliseerde technologieën — waaronder blockchain-nodes, validators, niet-custodiale wallets, en softwareproviders — op dezelfde wijze te reguleren als traditionele financiële instellingen zoals banken en effectenmakelaars.

Dit voorstel heeft voor opschudding gezorgd binnen de crypto-industrie, waarbij leidinggevenden, organisaties, en verenigingen zich sterk hebben uitgesproken tegen het voorstel. Zij beweren dat het wetsvoorstel niet past bij de aard van de technologie en vrezen dat het innovatie zal smoren en investeringen naar het buitenland zal verplaatsen.

Ondanks zorgen binnen de crypto-industrie, heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën erkend dat eerdere beweringen over het gebruik van cryptovaluta voor terrorismefinanciering wellicht overdreven waren.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Venezolaanse Regering keurt Cryptomining af wegens hoge elektriciteitsvraag
Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten