Ripple labs, Ripplenet
Ripple

AMM-handel op XRP Ledger bereikt nieuw hoogtepunt door memecoin-hype

De gedecentraliseerde blockchain van Ripple, de XRP Ledger (XRPL), wint aan populariteit. Recentelijk zagen we een sterke stijging in het handelsvolume van de Automated Market Makers (AMMs) op het netwerk. Op 27 oktober bereikte het AMM-verkeer op XRPL een nieuw record met een handelsvolume van maar liefst $3,9 miljoen.

AMMs zijn liquiditeitspools (in de vorm van smart contracts) die automatisch prijzen vaststellen tussen verschillende tokens. Op de XRPL kunnen gebruikers via deze pools andere tokens aanschaffen met hun XRP.

Opkomst van memecoins en nieuwe platforms op XRP Ledger

De laatste tijd is er bovendien een opkomst van nieuwe memecoins op het Ripple-netwerk. Waar deze digitale munten eerder al successen boekten op blockchains zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL), lijkt deze trend nu ook XRPL te bereiken.

De toename van memecoins op XRPL is te danken aan First Ledger, een nieuw platform op het Ripple-netwerk waarop continu nieuwe memeprojecten worden gemint. Dit platform vertoont gelijkenissen met Solana’s populaire Pump.fun-platform. Het meest succesvolle project tot nu toe is de DROP-memecoin, met een huidige marktkapitalisatie van bijna $7 miljoen.

Andere tokens die aan populariteit winnen zijn BEAR en FLIPPY, met een marktkapitalisatie van respectievelijk $3,66 miljoen en $1,45 miljoen. Deze memecoins blijven echter klein van omvang en worden ook wel microcaps genoemd. Ter vergelijking: het grootste memeproject, Dogecoin (DOGE), heeft een marktkapitalisatie van $20,2 miljard.

Van korte duur?

De stijging van het AMM-volume op XRPL wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor het platform. Het trekt nieuwe gebruikers aan en zorgt voor extra liquiditeit in de markten. Er is bovendien verwachting dat de waarde van XRP zal stijgen, aangezien deze digitale munt als brandstof dient om gebruik te maken van het netwerk.

Toch hebben de meeste memecoins die via First Ledger zijn gelanceerd weinig intrinsieke waarde, en de vraag is dan ook hoe lang deze hype zal voortduren. De verwachting is dat veel van deze tokens uiteindelijk fors in waarde zullen dalen, zoals vaak het geval is bij meme-tokens.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

XRP koers naar $35 ‘realistisch’ volgens ervaren analist – Wat zijn de kansen?
Ripple CEO: ‘Er komt een nieuwe SEC-voorzitter’
Future Trends Capital doet XRP prijsvoorspelling: Is een prijsstijging naar $1 mogelijk dit jaar?
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk