crypto trader, analist
Altcoin

Crypto-analist: Altcoins bereiken bodem in juni, starten daarna Bull-Run

Op basis van historische koersgegevens verwacht de populaire analist Rekt Capital dat altcoins in juni hun lokale bodem bereiken. “Altcoins volgen het plan perfect. Ze bodemden begin februari, vielen omlaag rond de halving van Bitcoin en zullen waarschijnlijk opnieuw uitbodemen in de vroege zomer”, aldus Rekt Capital.

Bodem in juni voor altcoins?

De hype-cyclus van altcoins is volgens Rekt Capital behoorlijk voorspelbaar, zo laat hij zien met de onderstaande grafiek. Tot nu toe volgen de kleine broertjes en zusjes van Bitcoin deze lijnen perfect, waardoor hij opnieuw koersdalingen verwacht in juni.

Daarna moeten ze in juli een nieuwe top bereiken, om vervolgens in oktober en januari hetzelfde te doen.

Afgelopen maand kregen altcoins behoorlijke tikken. De market cap van altcoins – afgezien van de grootste 10 munten van de markt – viel met 21 procent de afgelopen maand en bereikte daarmee het niveau van 265 miljard dollar.

Ondanks die dalingen staan ze voor het gehele jaar 2024 nog altijd op een plus van 24 procent en over het afgelopen jaar zelfs op een stijging van 167 procent. Historisch gezien is het sentiment rondom altcoins natuurlijk sterk afhankelijk van de Bitcoin koers.

“Er is een mogelijkheid dat altcoins hun lokale bodem in juni vinden, vanwege een gebrek aan nieuwe liquiditeit van de Bitcoin ETFs in Amerika en Hong Kong. Dat wijst erop dat de consolidatie-periode een vervolg kan krijgen”, aldus Alex Onufriychuk van QUBIC Labs Accelerator tegenover Cointelegraph.

Bitcoin moet uitbreken voor nieuwe bullmarkt altcoins

Ondanks een potentiële lokale bodem hebben altcoins een uitbraak van Bitcoin nodig om zelf ook te kunnen stijgen, zo claimt Aurelie Barthere van Nansen.

“Altcoins zijn crypto met een hoge beta – ze zijn succesvol als het sentiment heel bullish is. Sinds midden-maart is het sentiment onder crypto-investeerders wat minder uitgelaten. Terwijl de Bitcoin koers consolideert rond het 20-daagse exponentiële bewegende gemiddelde is er meer volatiliteit voor altcoins.

We hebben een uitbraak en een duidelijke hervatting van de opwaartse trend van Bitcoin nodig voor altcoins om beter te presteren.”

Sinds maart maakt Bitcoin lagere hoogtepunten, maar veel analisten bestempelen dit nog altijd als gezonde consolidatie na de halving. In de bovenstaande grafiek zien we ondertussen een meermaandse bullish-flag vormen, dat kan volgens Barthere leiden tot nieuwe all-time highs later in 2024.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten