Bitcoin koers
Bitcoin

Analist: Bitcoin blijft beter presteren dan altcoins

De populaire analist Benjamin Cowen verwacht dat Bitcoin beter blijft presteren dan altcoins in de nabije toekomst. In een nieuwe strategie-sessie op YouTube kijkt de analist naar het handelspaar van Bitcoin met Ethereum, die vaak wordt gebruikt om het momentum van altcoins in kaart te brengen.

Dominantie van Bitcoin gaat omhoog?

In zijn nieuwe video omschrijft Cowen waarom de dominantie van Bitcoin volgens hem gaat toenemen. Uiteindelijk verwacht de analist dat die dominantie een top van rond de 60% bereikt.

Voordat de Bitcoin-dominantie een top bereikt, ziet hij nog veel altcoins capituleren ten opzichte van Bitcoin. “Ik denk dat de dominantie naar 60% gaat in Q4 en dat betekent dat ik denk dat altcoin/Bitcoin paren een duikvlucht nemen. Natuurlijk is de grote vraag of altcoins die duikvlucht maken op een rally van Bitcoin, of tijdens een dump van de grootste munt van de markt.

De afgelopen cyclus was het een combinatie van beiden”, aldus Benjamin Cowen. Op het moment van schrijven bungelt de dominantie van Bitcoin op ongeveer 58%.

Cruciale weerstand voor Bitcoin

Verder is de analist van mening dat de weerstand van 63.000 tot 64.000 dollar, grofweg het niveau waar we het 200-daagse bewegende gemiddelde vinden, een cruciale range van weerstand is die Bitcoin moet doorbreken voordat een legitieme rally kan beginnen.

“Dus ik zou zeggen dat het niveau van 63.000 tot 64.000 dollar een groots niveau is. Als Bitcoin daar doorheen kan breken om een higher high te maken, dan zou dat de kans op verdere stijgingen in Q4 zeker vergroten voor de digitale munt”, aldus Benjamin Cowen.

Vooralsnog lijkt alles op rolletjes te lopen. De Amerikaanse economie spuwt hele sterke data uit, centrale banken verlagen de rentes, de financiële omstandigheden versoepelen en de mondiale liquiditeit lijkt aan stijgingen bezig.

Alles bij elkaar zorgt dat voor bullish vooruitzichten voor Bitcoin en de rest van de markt voor risico-assets. Al levert dat natuurlijk geen enkele vorm van garanties op.

Krijg €50 cadeau bij OKXHandel €100 en krijg 50 euro gratis bij OKX

Slechts 1 week geldig: Maak een account bij OKX, koop je eerste 100 euro aan crypto in een enkele transactie en ontvang binnen een dag gratis 50 euro aan Bitcoin als beloning.

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin-miners boeken wisselende resultaten in september
Ali Martinez voorspelt bullish Bitcoin-rally voor oktober
Bitcoin koers stijgt 3%: Is dit een door leverage gedreven pump?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Waarom een XRP-prijs van $1.000 volgens deze expert realistischer is dan je denkt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk