Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Analist: ‘Bitcoin blijft kwetsbaar boven de $50.000’

De populaire analist Justin Bennett denkt dat Bitcoin in een gevaarlijke positie zit, ondanks dat het boven de 50.000 dollar handelt. Volgens Bennett heeft Bitcoin een diagonale weerstand van een stijgend trendkanaal geraakt.

Een stijgende kanaal wordt meestal gezien als een bullish patroon, omdat het suggereert dat een asset aan een opwaartse trend bezig is.

Bitcoin tegen een weerstand aan

Nu Bitcoin tegen zijn weerstand aan is gelopen in het besproken patroon, bestaat er volgens Bennett een kans dat we richting de koers van 46.000 dollar terugzakken.

“Bitcoin blijft kwetsbaar terwijl het onder de zone van 52.000 tot 53.800 dollar zit. Als ik het verkeerd heb, dan zou Bitcoin dit gebied moeten verslaan en zich daarboven manifesteren.

Tot dat moment blijf ik bearish. Er is hier geen emotie voor nodig”, aldus een zekere Bennett.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers weer boven de 52.000 dollar en lijken de bulls weer in controle over de markt. Het is maandag en het lijkt erop dat ze weer zin hebben om de week te domineren.

Uitzoomen met de maandgrafiek van Bitcoin

Vaak is het ook goed om naar het grote plaatje te kijken. Dat doet Justin Bennett in dit geval door de maandgrafiek van Bitcoin erbij te pakken.

Volgens Bennett is Bitcoin er nog niet op overtuigende wijze in geslaagd om de diagonale steun van het stijgende kanaal op de maandgrafiek te herpakken. Dat zou suggereren dat er een correctie op komst is.

“Feit is dat er in het grote plaatje niets veranderd is. Koersen van 49.000 dollar of 52.000 dollar zijn in het grote plaatje allemaal hetzelfde. Maar blijf lekker denken dat alles ieder uur kan veranderen”, aldus Bennett.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 52.100 dollar en staat de digitale munt met 1,50 procent in het groen over de afgelopen 24 uur.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins