bank onder water
Bitcoin

Crypto analist is zeer positief over Bitcoin terwijl Amerikaanse bankencrisis dreigt

Real Vision analist Jamie Coutts zegt dat een belangrijke indicator voor Bitcoin plotseling bullish is, terwijl er ook angst is voor een Amerikaanse bankencrisis. De voormalig Bloomberg-analist vertelt zijn 18.200 volgers op Twitter dat de macro-economische omstandigheden Bitcoin binnenkort naar de maan kunnen sturen.

Banken staan op omvallen

“De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) weet te melden dat 63 Amerikaanse banken op omvallen staan. Zij zitten namelijk op $517 miljard aan ongerealiseerde verliezen.

Ondertussen, na wat matige prijsactie sinds maart, geeft mijn saaie Bitcoin Trend model een signaal. DXY (dollar) naar beneden, rentes en corporate spreads op de rentes omlaag. Ruik je dat ook, zoon? Dat is de geur van liquiditeit van centrale banken.”

De analist lijkt verder een combinatie van bewegende gemiddelden, de winst/verlies metriek en de Slope indicator te gebruiken.

Coutts suggereert dat de zwakte van de bankensector in Amerika ervoor kan zorgen dat de Amerikaanse centrale bank liquiditeit in de markten pompt, wat volgens hem bullish zou zijn voor Bitcoin.

Half biljoen dollar aan verliezen

In het Quarterly Banking Profile rapport van 29 mei zegt de FDIC dat banken met meer dan $500 miljard aan papieren verliezen zitten op hun balansen, vanwege een grote exposure aan commercieel vastgoed.

Ongerealiseerde verliezen vertegenwoordigen het verschil tussen de prijs die banken betaalden voor effecten en de huidige marktwaarde van die assets. Die kunnen een probleem worden als de banken liquiditeit nodig hebben.

Dan moeten ze de verliezen namelijk realiseren. Volgens de FDIC is er geen direct risico voor het Amerikaanse bankensysteem, maar blijven de inflatie, volatiele marktrentes en geopolitieke spanningen druk op de industrie zetten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken