crash
Bitcoin

Analist voorspelt: Bitcoin koers zal de komende 4 maanden dalen of zijwaarts bewegen

Als we DonAlt mogen geloven, dan zit Bitcoin nog niet op de bodem en mogen we ons opmaken voor nieuwe koersdalingen. De analist denkt dat Bitcoin waarschijnlijk het psychologische steunpunt van 60.000 dollar gaat verliezen. Mocht dat gebeuren, dan voorziet hij een neerwaartse trend van 4 maanden.

Problemen voor Bitcoin

Het debat tussen Donald Trump en Joe Biden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, zorgde gisteren voor een kleine opleving van de Bitcoin koers. Trump wierp zich de afgelopen weken plotseling op als een voorstander van Bitcoin en volgens de bookmakers is hij na gisteren favoriet om de verkiezingen te winnen.

Om die reden zagen we Bitcoin tijdens het debat groene cijfers op de kaart zetten. Volgens DonAlt is dat echter van korte duur.

“Als de range (tussen de 60.000 en 73.800 dollar) naar beneden breekt, dan mogen we tenminste 120 dagen van neerwaartse/zijwaartse koersactie verwachten”, aldus de analist. In het slechtste scenario ziet hij Bitcoin vanaf de huidige koersen met 35% dalen.

“In het slechtste van het slechtste geval gaan we een Bitcoin koers van 44.000 tot 40.000 dollar zien. Ik denk dat je daarmee het slechtste scenario te pakken hebben. […] Lager dan dat gaat Bitcoin niet”, zo gaat de analist verder.

Hij ziet gelukkig ook een meer bullish scenario voor de digitale munt.

Bitcoin moet week boven de 63.000 dollar sluiten

Als Bitcoin deze week boven de 63.000 dollar kan sluiten, dan zou dat volgens DonAlt juist een bullish setup opleveren voor de digitale munt. “Het probleem is dat het in mijn ogen zeer onwaarschijnlijk is dat we de week boven de 63.000 dollar sluiten. De kans daarop schat ik op 10%. Ik zou dus nog niet meteen heel bullish worden”, aldus een pessimistische DonAlt.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op een koers van 61.400 dollar en het is vandaag al vrijdag. Wat dat betreft heeft Bitcoin niet lang meer om het niveau van 63.000 dollar te bereiken.

Daarbij is de koersactie in het weekend vaak rustig, omdat veel marktparticipanten dan ook even hun rust pakken. Wat dat betreft zou het vandaag moeten gebeuren. Er bestaat wel een kans dat het nog gaat lukken, want er komt vandaag een hele belangrijke inflatieprint aan.

We krijgen vandaag namelijk de PCE Price Index vanuit de Verenigde Staten, de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve. Als die net als de CPI en de PPI lager uitvalt dan verwacht, dan kan dat de kansen op snelle renteverlagingen verhogen en dat zou bullish zijn voor de Bitcoin koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish
Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen